Mitä kuusta kuuleminen?

0

Kun on asunut Turussa reilut 42 vuotta, niin osaisikohan enää asua muualla? Joskus leikin ajatuksella, että jospa muuttaisin Paimioon. Viihtyisinköhän? Todennäköisesti. Mutta en voi olla varma, koska toimittajan työ- ja siviiliminä ovat kaksi eri asiaa.

Jos päättäisin muuttaa, niin olisin luultavasti kiinnostunut Koivulinnan alueesta, jonka kaavaluonnos tulee nähtäville näinä päivinä.

Vaikka alueen liittymä on vain 1,6 kilometrin etäisyydellä Paimion ydinkeskustasta, tulee Koivulinna ympäristöineen olemaan luultavasti ulkoilijan paratiisi. Sitä arvostaisin, vaikka kohdallani ulkoilu tarkoittaakin vain kävelyä.

Koivulinnan sijainti on sikälikin hyvä, että moottoritielle – kumpaankin suuntaan – ehtii noin viidessä minuutissa. Samassa ajassa, minkä nykyisin riudun päivittäin työmatkoillani Vistan liikennevaloissa.

Koivulinna tulee olemaan paitsi luonnonläheinen myös dynaaminen alue. Varmaankin mukava paikka lapsiperheille. Omakotiasujaksi lapsiperheiden keskellä minusta ei olisi, mutta saattaisin ostaa pienen näppärän townhouse-asunnon, jollaisia alueelle on kuulemma suunnitteilla.

Sairaanhoitopiirin ”vauhtiajot”

Käyn viitisen kertaa vuodessa Etelä-Pohjanmaalla ja melkein aina palaan sieltä hieman hämilläni.

Lauantaina menin kouluvuosien kaverini kanssa ravintolaan ilmajoella. Tarkoituksena oli vain piipahtaa kello 23:n korvilla. Lyhyeksi oleskelumme jäikin, sillä jouduimme poistumaan ennen keskiyötä, koska kaverini ei saanut poimittua ”Omakannasta” kahden koronarokotuksen sertifikaattia eli ”koronapassia”. Verkossa oli noihin aikoihin – ymmärrettävästi – kovasti ruuhkaa.

Ravintola toimi oikein pitäessään huolta terveysturvallisuudesta ja näyttäessään meille ovea. Pahoittelevina saatesanoina todettiin, että ”uskomme kyllä, että olette molemmat kahdesti rokotettuja, mutta jos tarkastaja tulee, niin erittäin paha juttu…”

Ravintolan suhteen ei hämmästelemistä eikä moitetta. Outoa on kuitenkin, että samaan aikaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri päästi – paikkakunnan historian pahimmassa covid-tilanteessa – sekä entisiin että uusin toimitiloihinsa tuhatmäärin ”tutustujia”. Peräti kolmena peräkkäisenä päivänä. Ja ilman koronapassi- tai muutakaan vaatimusta.

Sairaaloiden käytävillä ja hisseissä tungeksittiin ilman minkäänlaisia turvavälejä. Maski ani harvalla. Joku utelias vierailija ehti kuulemma tungoksessa keplotella itsensä sisälle jopa suljetun osaston ovista. Toinen ajoi hissillä nollakerrokseen ja jäi sinne jumiin.

Meininki oli kuin Seinäjoen vauhtiajoissa. Olisi kiva tietää, ketä näissä korona-asioissa kansalaisen tulee kuunnella, kun sairaanhoitopiirissäkin ollaan näin pahasti kuistilla?

PERTTU HEMMINKI