Aluehallintovirasto asetti taas kokoontumisrajoituksia

0

Maanantaina illansuussa Lounais-Suomen aluehallintovirasto kielsi yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella huomisesta alkaen ja kuukauden ajan. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri on ollut viime viikot koronaepidemian leviämisvaiheessa ja tilanne on edelleen heikentynyt viimeisen viikon aikana. Ilmaantuvuusluku on kohonnut 216:een /100 000 asukasta/14 vrk ja sairaalakuormitus uhkaa tehohoitoa vaativaa kirurgiaa. Rajoituksella halutaan turvata terveydenhuollon kantokyky ja tartunnanjäljityksen onnistuminen.

Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäjät voivat ottaa käyttöön koronapassin ja näin mahdollistaa passin omaavien henkilöiden osallistumisen tilaisuuksiin ilman aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia.

Tartuntoja nyt vähemmän

Paimion ja Sauvon seudun koronatilanne on hiukan helpottamassa. Viime viikolla Paimiossa kirjautui enää 4 ja Sauvossa kaksi tartuntaa. Kaarinassa tartuntoja on ollut viikon mittaan selvästi enemmän ja siellä koko pandemian aikana on ollut 1062 tartuntaa, kun Paimiossa niitä on ollut 340 ja Sauvossa 65.