Influenssarokotukset alkoivat maanantaina

0

PAIMIO,SAUVO

– Kiinnostus kolmatta koronarokotusta kohtaan on ollut suurta, ja rokotuksia on haettu ahkerasti, raportoi Paimion-Sauvon terveyskeskuksen johtava lääkäri Nora Hagelberg .

Tällä hetkellä kuntayhtymässä annetaan rokotteita THL:n suositusten mukaisille ryhmille, kuten voimakkaasti immuunipuutteisille, aiemmat rokotteensa lyhyellä annosvälillä ja yli 6 kuukautta sitten saaneille, laitosten ja hoivakotien asukkaille ja riskiryhmäläisille, sekä myös kaikille yli 60-vuotiaille. Siihen miten ajan saa, vaikuttaa tietenkin se, miten rokotteita paikkakunnalle tulee.

Kolmanteen koronarokotukseen voi varata ajan sähköisessä ajanvarauksessa nimellä ”3.annos koronarokotukset yli 12-vuotiaille”. Myös puhelimitse voi aikoja varata terveyskeskuksesta.

Hagelberg sanoo, että kaikkien kolmanteen koronarokotukseen oikeutettujen henkilöiden kannattaa kyllä hakea kolmas rokote suojan tehostamiseksi.

Kolmannen koronarokotuksen ja kausi-influenssarokotteen voi ottaa samalla kertaa. Asiasta tulee muistaa mainita rokotusaikaa varatessa, tai valita sähköisesti ajanvarausaika molempien rokotusten ottamiselle samalla käynnillä.

Influenssarokotukset alkoivat terveyskeskuksen Kivijalassa maanantaina.

– Annamme maksuttomia rokotteita THL:n suosittelemille ryhmille. Ne, jotka eivät ole oikeutettuja maksuttomaan rokotukseen, voivat hankkia rokotteen reseptillä apteekista. Toivomme, että rokotteita saadaan terveyskeskukseen tänä vuonna riittävästi, mutta täyttä varmuutta asiasta ei valitettavasti vielä ole.