Katso suorana kello 9.30: Mikä on hyvinvointialueen valmistelun tilanne Varsinais-Suomessa?

0

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru saapuu maanantaina Turkuun osana hyvinvointialueiden valmisteluun liittyvää ministerien aluekierrosta.

Kiurun ja ministeriön tilaisuus esittelee sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen keskeisiä sisältöjä ja toimeenpanoa. Turun tilaisuus on osa hyvinvointialueiden valmisteluun liittyvää aluekierrosta.

Kuntsari näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä yllä.

Turun tilaisuuteen osallistuu perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru sekä etäyhteydellä sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen. Tilaisuudessa on lisäksi mukana sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön ja sisäministeriön virkahenkilöitä sekä edustajia Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta valmistelevista organisaatioista. Tilaisuuden puheenjohtajina toimivat väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtajisto Matti Bergendahl ja Tuomas Heikkinen.

Alustava ohjelma:

n. 9.30 Ministerin puheenvuoro sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksesta sekä hyvinvointialueiden käynnistymisestä

n. 10 Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valmistelun esittely

Aluekierroksen tavoitteena on välittää tietoa ja keskustella sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen uudistuksen sisällöistä sekä toimeenpanosta hyvinvointialueilla, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Tilaisuuksien aiheena on myös tammikuussa ensimmäistä kertaa järjestettävät aluevaalit.

Aluekierros on suunnattu hyvinvointialueiden edustajille ja sosiaali- ja terveydenhuollon paikallisille toimijoille.

Kiertue alkoi Helsingistä ja päättyy tällä viikolla Varsinais-Suomeen, Satakuntaan, Keski-Uudellemaalle ja Kanta-Hämeeseen.

Lue lisää hyvinvointialueen valmistelusta huomisesta lehdestä.