Kiinalaisohjaaja valitsi Paimion parantolan rikoselokuvansa pääkuvauspaikaksi

0
Paimion parantolan maisemissa ExperienceTurku -kärkialajohtaja Teija Raninen (vas.), CAA Media Financen tuottaja Jessica Chen, ohjaaja Ran Huang ja Paimion Parantolasäätiön toimitusjohtaja Henna Helander.

PAIMIO

Turun seudulla – muun muassa Paimiossa – kuvataan parhaillaan kiinalaisohjaaja Ran Huangin ohjaamaa psykologista rikosdraamaa What Remains .

Elokuvan pääkuvauspaikka on Paimion parantola. Kyseinen rakennus on myös yksi syy siihen, miksi Huang toi elokuvatuotantonsa Suomeen.

Elokuvaa tähdittävät näyttelijät Stellan Skarsgård (Dune, Chernobyl), Andrea Riseborough (Birdman, ZeroZeroZero) ja Gustaf Skarsgård (Vikings, Westworld), kertoo Turku Business Region tuoreessa tiedotteessaan.

– Ohjaajan kiinnostus arkkitehtuuriin sai tuotannon kääntämään katseensa Alvar ja Aino Aallon suunnitteleman Paimion Parantolan suuntaan. Kuvauslokaatioita etsiessään tuotanto otti yhteyttä Länsi-Suomen elokuvakomissioon, ja ensimmäisen Paimion vierailun jälkeen oli selvää, että tuotanto halusi kuvata elokuvaa Turun seudulla, tiedotteessa todetaan.

What Remains on taiteilijataustaisen kiinalaisen ohjaajan Ran Huangin esikoisohjaus. Hänen aikaisempi lyhytelokuvansa The Administration of Glory sai ensinäytöksensä Cannesin lyhytelokuvakilpailussa vuonna 2014. Ohjaaja Huang on kirjoittanut What Remainsin käsikirjoituksen yhdessä Megan Everett Skarsgårdin kanssa.

Tunnettujen näyttelijöiden lisäksi elokuvaa on tekemässä myös ensiluokkainen työryhmä. Työryhmään kuuluvat muun muassa kuvaaja Christopher Blauvelt (Emma, First Cow) ja lavastaja Mikael Varhelyi (The Girl With The Dragon Tattoo, The 12th Man).

– Olemme mielissämme, että What Remains -tuotanto valitsi Turun alueen ja erityisesti kruununjalokivemme Paimion Parantolan, pääkuvauspaikakseen, iloitsee elokuvakomissaari Teija Raninen Länsi-Suomen elokuvakomissiosta.

Covid-19 -tilanteesta huolimatta Turku on toiminut kuvauspaikkana usealle kansainväliselle ja kotimaiselle elokuvatuotannolle tänä vuonna.