Muutama uusi tartunta seudulle

0
Käsihygieniasta on huolehdittava edelleen ja kasvomaskien käyttö on laajasti suositeltavaa.

Viikon sisällä Paimioon on tullut pari uutta koronatartuntaa ja Sauvoon neljä. Kaarinassa tilanne on tuntuvasti huonompi, sillä siellä kokonaisluku on nyt ylittänyt 110 ja viimeisen viikon ajalta on 39 uutta tartuntaa.

Rokotukset edistyvät hyvin: yli 12-vuotiaiden rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta Paimiossa 88,8 prosenttia ja toisen annoksen osalta 83,9 prosenttia. Sauvossa vastaavat luvut ovat 88,2 ja 83,6.

Kaarinassa jopa 90,1 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut ekan rokotteen ja toisenkin jo 84,4 prosenttia.

Lounais-Suomen aluehallintovirasto asettii tiistaina sairaanhoitopiirin alueelle uusia rajoituksia. Aina puoleen väliin joulukuuta yli 50 henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa on kielletty. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia ottamalla käyttöön koronapassin.

Koronaturvalliseen käyttäytymiseen ja maskien käyttöön annettiin niinikään jälleen vahva suositus.

Influenssapiikkiin iso kiinnostus

Kausi-influenssarokotteiden massarokotukset aloitettiin terveyskeskuksessa tällä viikolla ja rokotteiden kysyntä on ollut suurta. Paimioon ja Sauvoon avattiin yhteensä yli tuhat influenssarokotusaikaa, jotka lähes kaikki varattiin nopeasti.

Terveyskeskuksessa avataan myös ilman ajanvarausta tehtäviä pop up-rokotuksia, joista ensimmäinen on tiistaina 23.11. kello 8.30-12 Paimion terveyskeskuksessa ja toinen Sauvon terveysasemalla torstaina 25.11. kello 8-16 . Rokotteita tapahtumissa on rajoitetusti, eli ne voivat loppua odotettua aiemmin ja lisäksi terveysviranomaiset varoittavat, että tapahtumissa voi olla ajoittaista ruuhkaa.

Rokotusaikoja avataan lisää sitä mukaa kun rokotteitakin saadaan.