Olkia ja omenoita voitti kuusikisan

0
Klassista kaunista. Kaupungin johdon kuusen koristeli Jaana Hölsö.

KUUSIKISA Paimion joulumarkkinoilla reilu viikko sitten oli esillä kahdeksan koristeltua kuusta, josta markkinayleisö ja sitten vielä Kuntsarin nettilukijat äänestivät mieluisintaan. Suosituin kuusi oli selvästi suurimmalla äänimäärällä numerolla kaksi koristeltu kuusi, nimeltään Olkia ja omenoita. Se sai annetuista 324 äänestä lähemmäs kolmanneksen eli 99 ääntä.

Kuusen kävi koristelemassa kaupungin johtoa edustanut hallintojohtaja Jaana Hölsö .

– Tehtävä delegoitiin minulle ja aika nopeasti tuli visio, miten koristelen ja halusin puusta luonnonmukaisen. Nämä koristeet ovat olleet omassa kuusessa varmaan toistakymmentä kertaa käytössä, kynttilät tällä kertaa vain puuttui. Pitkän aikaa aiemmin meillä kotona oli luonnonkuusi koristeltu aina näillä, kertoo Jaana voitosta yllättyen.

– Katselin niitä muita ja ajattelin, että vähänlaisesti minun puussa oli koristeita. Hienoja olivat kaikki, omanlaisiaan.

Toiseksi sijoittui ”Lähiruokaa”- kuusi 50 äänellä. Sen koristelusta vastasi joulurauhan julistanut Ulla-Maija Alitalo , ja kolmanneksi Perä-Taatilan Vanhapiikayhdistyksen koristelema ”Jonnet ei muista”- kuusi 48 äänellä. Vain yhdellä äänellä kolmossijan hävisi ”Kukkien taika”-kuusi, jonka koristeli Johanna Kourusuo . Kaikki nämä koristelukisaan kutsutut tahot ovat olleet joko järjestämässä markkinoita tai tuottamassa sinne ohjelmaa.

Muiden komeiden kuusten sijoitukset jääkööt salaisiksi, mutta kilpailukuusia olivat näiden lisäksi koristelemassa markkinoiden puuhanaiset Laura Lankinen ja Minna Nuotio ”Piparihullut”, Musiikkiopisto ”Tuikkikaa oi joulun tähtöset”, markkinoilla koristeita tehneet lapset ja Kunnallislehti ”Lehtikuusi”.

Äänestäjien kesken arvotut pikkupalkinnot saavat Seija Lakanen, Kirsi Aronpuro, Tor-Erik Axelin, Irma Haanperä, Veli-Matti Koskinen, Liisa Kallio, Sinikka Strömberg ja Kari Lahtinen. Heille kullekin on ilmoitettu, miten palkinnot ovat noudettavissa.