Paimio rakentaa matkailuimagoaan

0
Uudelta sivustolta tulee helposti löytymään tietoa matkailijoille. Markkinoinnin ja graafisen alan yrittäjä Riina Immaisi vastaa uuden VisitPaimio.fi -sivuston ulkoasusta ja samalla myös sen myynnistä ja markkinoinnista. – Tavoitteena on saada vähintään 100 yrittäjää ja yhdistystä mukaan sivustolle, sillä silloin se on kannattavaa kaikille. Eihän kukaan tule sellaiselle sivustolle, jossa on tyhjää tai ne ovat viimeksi päivitetty vuosia sitten, Immaisi sanoo.

PAIMIO

Mitä Paimiosta löytyy matkailijalle ja mistä? Tätä kysymystä ei tarvitse enää kovin kauaa odotella, kun Paimion kaupunki julkaisee tammikuussa uuden visitpaimio.fi -sivuston, joka painottuu matkailuun ja hyvinvointiin. Paimio haluaa nostaa imagoaan varteenotettavana matkailukaupunkina samassa vedossa kuin Parantolakin.

Uudelle sivustolle etsitään nyt yrityksiä, joilla on tarjottavaa matkailijoille ja turisteille. Kaupunki ulkoisti uuden sivuston markkinoinnin sekä myynnin ja otti sivuston tekijäksi jo ennestään tutun paimiolaisen mainonnan ja graafisen alan yrittäjän Riina Immaisin .

– Olen tehnyt kaupungin markkinointia, ollut yrittäjien hallituksessa, Rekossa ja monessa muussa mukana. Osaan ajatella mitkä ovat tärkeitä vetovoimatekijöitä ja lisäksi itselläni on myös matkailualan koulutusta, Immaisi sanoo.

Nyt Immaisin tehtävänä on saada yrittäjät kiinnostumaan uudesta sivustosta sekä ylläpitää, kehittää ja markkinoida sitä.

– Onhan siinä iso homma soitella yrittäjiä läpi, mutta en tekisi sitä jos en itse uskoisi tähän. Yritys saa itselleen yrityssivun, ilmaista markkinointia sosiaalisessa mediassa, sekä ilmaisen tapahtumakalenterin. Tapahtumakalenteri onkin yksi sivuston valttikorteista, joka on innostanut yrityksiä mukaan sivustolle.

Tällä hetkellä Paimion tapahtumista löytyy tietoa Paimion kaupungin sivuilta, mutta jatkossa tapahtumat on tarkoitus ohjata visitpaimio.fi -sivustolle.

– Tapahtumakalenterissa saavat ilmoittaa myös sellaiset yritykset tai yhdistykset, jotka eivät ole sivustolla mukana, mutta siitä otetaan maksu. Mistään isosta hinnasta ei ole kyse ja sitä kautta tapahtumia on helppo nostaa myös VisitPaimion sosiaalisen median sivuille.

Jokivarsi ja Parantola vetovoimaisia

VisitPaimio -sivustosta Immaisi on toistaiseksi saanut vain hyvää palautetta, vaikka myynti on vasta startannut.

– Varsinkin sellaiset yrittäjät, joilla ei ole omia nettisivuja sekä uudet yrittäjät ovat innostuneet sivustosta. Suurin osa, jotka ovat olleet SunPaimio -sivustolla pitävät itsestäänselvyytenä jatkaa uudella sivustolla. Paimiossa on paljon pieniä matkailupuolen yrittäjiä ja näkisin, että etenkin matkailupuolella on pelattava yhteen. Yksi kahvila ei välttämättä saa houkuteltua paikalle, jos sillä ei ole jotain erittäin spesiaalia konseptia, mutta laajempi tarjonta tuo matkailijalle enemmän valinnanvaraa.

Paimiossa on Immaisin mukaan paljon yrityksiä, joilla on monipuolinen tarjonta.

– Täällä on sellaisia helmiä, mistä paimiolaisetkaan eivät välttämättä tiedä. Tiedän myös, että ensi vuonna joen varteen on tulossa uusia palveluntarjoajia.

Paimionjoen matkailu on Parantolan lisäksi Paimion tulevia vetonauloja.

– Joki on se vetovoima mistä matkailija ja kaupunkilainen on kiinnostunut. Pyöräily- ja kävelyreittejä pitää nostaa uudella sivustolla. Niiden varrella on paljon erilaisia kahviloita ja tilapuoteja. Paimiossa on myös laaja harrastuksen kirjo etenkin liikuntapalveluiden parissa. Parantolaa ei saa missään vaiheessa unohtaa vaan yhteinen hyöty pitäisi ottaa jo alkuvaiheessa vastaan. Sen vuoksi keskustelemme tämän kuun lopussa myös Parantolan kanssa sivustosta.

SunPaimion sivuilla aikaisemmin ollut yrittäjähakemisto tulee siirtymään jatkossa Paimion Kehityksen sivuille, jota luotsaa kaupunki ja yrittäjät. Siellä yritysten yhteystietojen julkaisu tulee olemaan ilmasta jatkossakin. SunPaimio -sivut sulkeutuvat kokonaan, mutta kaupungin sisämarkkinointia varten luotu brändi SunPaimio ei häviä. SunPaimion kokonaisuuteen kuuluu VisitPaimio, jonka maksulliselle sivustolle etsitään nyt erityisesti matkailu- ja hyvinvointialan yrittäjiä.

– Marraskuun viimeiseen päivään asti sivustolle voi liittyä puoleen hintaan, eikä se senkään jälkeen ole kallista. 100 eurolla saa näkyvyyttä vuoden aikana mukavasti. En näe mitään syytä miksei tähän kannattaisi lähteä. Ainoa on varmaan hinta, mutta sekin on halpa, Immaisi markkinoi.

Immaisin tavoitteena on saada vähintään sata yrittäjää mukaan sivustolle ja hän toivottaa mukaan myös yhdistykset.

– Silloin se kannattaa niin yrityksille kuin minullekin. Ei kukaan tule sellaiselle sivustolle, jossa ei ole tapahtumia tai ne ovat viimeksi päivitetty vuosia sitten. Siitä kärsivät kaikki, jos sivusto näyttää tyhjältä, Immaisi opastaa.