Paimion joulumarkkinat tulevat taas – kauppaa käydään pihalla

0
Kaupungintalon joulumarkkinoilla vuonna 2019 riitti vilskettä tasaisesti. Sisätiloissa syntyi välillä pientä ruuhkaakin.

PAIMIO

Paimion kaupungintalon joulumarkkinat toteutuvat 21.11. – mutta kaiken varalta terveysturvallisesti eli vain ohjelmaa on väljästi sisätiloissa, mutta myynti järjestetään tyystin ulkotapahtumana.

Näin kertovat markkinoiden puuhanaiset Minna Nuotio ja Laura Lankinen, ja paljastavat samalla, että iso osa markkinoiden ulkopaikoista on jo varattu. Jos kiinnostusta markkinapaikkaan siis vielä löytyy, niin pikaisesti kannattaa olla yhteydessä netissä osoitteseen www.kuntapalvelut.fi/paimio tai soittaa numeroon 02-4745316.

Ja koska viime vuonna joulumarkkinoita ei voitu järjestää, niin nämä kaupungintalon joulumarkkinat ovat nyt sitten 10+1 juhlavuoden markkinat. Tuttuun tapaan ohjelmassa on kaupungin joulukuusen valojen sytytys ja joulurauhanjulistus ja joulupukkikin on kuulemma tulossa visiitille.

Terveyssyistä tällä kertaa ei järjestetä piparikoristeluja, vaan tänä vuonna Pelastakaa Lapset järjestää haastekisan joulukuusen koristelussa. Kuusia kaupungintalon aulaan on tulossa kymmenkunta ja koristelevat tahot saavat tehtävään haasteen lähipäivinä.

Kuusista on markkinoiden aikaan äänestys paikanpäällä ja lisäksi niistä tulee nettiäänestys Kuntsarin nettisivuille. Voittajapuu jää kirjastoon nähtäville ja muut kisapuut päätyvät iloksi muihin kaupungin kiinteistöihin, kuten mm. Paltanpuistoon ja päiväkoteihin.

– Kahvila ja kirjasto ovat markkinoiden aikaan avoinna, luvassa on pieniä musiikkiesityksiä ja ehkä myös tiernapojat, kertovat Minna ja Laura.

Kaupungintalon joulumarkkinat eivät siis ole kaupungin tapahtuma, vaan vapaaehtoisten tekijöiden luomus. Nykyisestä järjestäkaksikosta Minna on ollut mukana alusta alkaen, eli hän, Ulla-Maija Alitalo ja Johanna Kourusuo aloittivat markkinat käsitöiden merkeissä alkujaan Kyysilän koulussa. Heti ensimmäinen kerta oli niin suosittu, että piti etsiä väljempi paikka ja siitä lähtien onkin oltu kaupungintalolla. Arvokasta apuaan vuosien varrella ovat antaneet useat kaupungin silloiset työntekijät, kuten esimerkiksi Santalan Soini ja Koivukankaan Olli , muistelee Laura, joka hänkin on ollut mukana jo monet vuodet.

Myyntikojuista peritään tälläkin kertaa pieni maksu, ja sen järjestäjät lahjoittavat eteenpäin.