Paimion kirkkoherra Vesa Tuominen saateltiin eläkkeelle lämpimissä adventin tunnelmissa

0
Eila ja Erkki Nurmi ojensivat Vesa Tuomiselle kokoamansa lehtileikekoosteen muistona Paimion vuosista.

PAIMIO

Paimion seurakunnan kirkkoherra Vesa Tuominen siirtyy kuun vaihteessa eläkkeelle. Ensimmäisen adventtisunnuntain messussa viimeistä kertaa kirkkoherrana saarnannut Tuominen oli saarnaansa yhdistänyt niin adventin sanomaa ja joulun odotusta, kuin mietteitään uskosta ja siitä, miten tämän päivän ihmiset ottaisivat vastaan Messiaan, vapahtajan. Miten häneen suhtauduttaisiin, ja miten meidän kirkkomme ottaisi Jeesuksen vastaan.

– Mitä Jeesus sanoisi tämän päivän luterilaisen kirkon tavasta toimia? Kaatuuko se omaan monimutkaiseen ja sekavaan hallintoonsa. Katoaako luterilaisen kirkon sanoma sen moniäänisyyteen? Saako julistuksesta selvää, pohti Tuominen tulevaa.

Hän totesi, että moni etsii elämässään suuntaa levottoman maailman keskellä. Kaivataan pysyvyyttä, ja kokonaisvaltaista sitoumusta, hiljentymistä.

– Lähestyvä joulu suo meille mahdollisuuden miettiä elämän tärkeitä kysymyksiä. Olemme kaikki elämän matkalla ja tarvitsemme suunnan näyttäjää. Jeesus on luvannut kulkea kanssamme.

Vesa Tuominen aloitti Paimiossa kirkkoherrana 2004, eli hänen taipaleensa Paimion seurakunnan paimenena kesti 18 vuotta.

– Paljon tähän aikaan mahtuu tapahtumia ja kohtaamisia. Nyt on aika sanoa näkemiin. Kiitän teitä seurakuntalaiset yhteisistä vuosista Paimiossa. Yhteytemme jatkukoon edelleen. Toivotan siunausta tulevalle kirkkoherralle ja Paimion seurakunnan jäsenille ja työntekijöille, luottamushenkilöstölle.

Messun jälkeen runsaslukuinen kirkkoväki nautti kirkkokahvit kirkossa. Tuomiselle osoitettiin useita huomionosoituksia ja toivoteltiin hyvää jatkoa ja vireitä eläkepäiviä. Hän itse paljasti, että lähikuukausina on tulossa julki uusi kirja.