Paimiossa tuli täyteen 11 000 asukasta, myös Sauvon kasvu jatkuu

0
Paimiolaiset olivat isosti liikkeellä sunnuntain joulumarkkinoilla. Kuva: Taina Tukia.

Paimiossa on tullut täyteen 11 000 asukkaan raja. Paimion väkiluku oli lokakuussa tasan 11 000, ilmenee Tilastokeskuksen ennakkoväkilukutilastosta.
Ennakkotietojen mukaan kaupungin väkiluku on kasvanut 78 asukkaalla vuoden alusta alkaen.
Kasvuvauhti on varsin hyvä verrattuna moneen muuhun Varsinais-Suomen kuntaan. Paimion väkiluku on noussut 0,7 prosentin tahtia, eli samaa vauhtia esimerkiksi Liedon ja Uudenkaupungin kanssa.
Väkiluvun ennakkotiedot tarkentuvat vielä myöhemmin, kun kaikki tilastomuutokset ehtivät tietokantaan.

Kasvu jatkuu myös Sauvossa, jossa on väkiluku on noussut 26 uudella asukkaalla tänä vuonna. Sauvossa on nyt 2 976 asukasta.

TURUN ja kehyskuntien väkiluvun kasvu jatkui lokakuussa. Vauhdikkaimmin kasvaa Kaarina, jossa väkiluvun nousu on ollut yli kahden prosentin vauhdissa kuluvana vuonna.
Lukumääräisesti isoimmin kasvaa Turku, jossa uusia asukkaita on kertynyt jo yli tuhat tänä vuonna.
Kasvu on tuntuvaa myös Raisiossa. Kaupungin kasvuvauhti on tänä vuonna maakunnan toiseksi vauhdikkainta.
Selvästi hitaampi kasvuvauhti on esimerkiksi Liedossa (0,7%) ja Naantalissa (0,4%).
Kaarinan väkimäärä on kasvanut vuoden vaihteesta jo 750 henkilöllä. Kaarina kasvaa erityisesti muuttovoittokuntana, mutta myös syntyvyys on kaupungissa korkealla tasolla.

Tilastokeskuksen lokakuun ennakkoväkilukutilasto kertoo, että väkiluku olisi kasvussa tänä vuonna 18 kunnassa Varsinais-Suomessa. Yhdeksässä kunnassa väkilukumuutoksen edessä on miinusmerkki.
Osassa kuntia muutokset ovat kuitenkin niin pieniä, että muutoksen suunta ja suuruus selviävät vasta myöhemmin tilastotarkennusten jälkeen. Väkiluvun ennakkotiedot tarkentuvat myöhemmin, kun kaikki tilastomuutokset ehtivät tietokantaan.