Sarjajumbo antoi Ruoskalle omaa lääkettään – “Kaikki kunnia hyvin puolustaneelle Liedolle”

0
Keltapaitainen SBS Lieto 3 puolusti oman maalin edustaa niin tiiviisti, ettei sen enempää Veikko Silvola kuin muutkaan Ruoskan pelaajat tahtoneet päästä kunnollisille maalipaikoille.

27.11. Ruoska – SBS Lieto 3 2–6 (0–2, 1–1, 1–3)

Ennakkoasetelma ennen lauantain kamppailua oli selvä: Sarjakakkonen Paimion Ruoska nousisi voitolla sarjajumbo SBS Lieto 3:sta 2. divisioonan kärkeen tasapisteisiin yhdessä Nousiaisten Ryhdin kanssa. SB-Areenan 60-minuuttinen näytti kuitenkin sen, että salibandyssa ennakkoasetelmat kääntyvät nopeasti päälaelleen, jos ennakkosuosikki ei pysty pelaamaan parhaalla tasollaan.

– Kaikki kunnia hyvin puolustaneelle vastustajalle, emme tahtoneet oikein päästä paikoille ja toisaalta vastustaja onnistui omista paikoistaan todella kovalla prosentilla. Kuusi päästettyä omiin on silti aina liikaa, tuumi Ruoskan kapteeni Veikko Silvola.

Vierailija Lieto sai otteluun väkevän alun, kun se karkasi jo ensimmäisen runsaan kymmenen minuutin pelaamisen aikana 0–2-johtoon. Lukemat pitivät tauolle asti, vaikka Ruoska pääsikin erän edetessä paremmin peliin mukaan.

Puolustus vireen salaisuutena

Toisessa erässä Silvola kavensi lukemat 1–2:een, mutta lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan satoi jälleen ennen erätaukoa, kun Lieto karkasi uudelleen kahden maalin karkumatkalle.

Vaikka Ruoska hallitsi näennäisesti kenttätapahtumia, oli kunnon maalipaikoille pääseminen tuskaista.

– Vastustaja pelasi niillä aseilla, jotka ovat tuottaneet meille tulosta alkukauden aikana. Tiivistä puolustamista ja tehokasta vastahyökkäämistä. He onnistuivat tänään siinä missä me olemme onnistuneet aiemmin kauden aikana, Silvola summasi.

Tiivis puolustaminen olikin avittanut Ruoskan ennen Lieto-kamppailua viiteen voittoon kuudesta alkukauden runkosarjaottelusta. Ruoskan kolmostila runkosarjassa marraskuun kääntyessä joulukuuksi on jotain sellaista, josta paimiolaisryhmä ei ole päässyt nauttimaan vuosiin. Perinteisesti Ruoska on ollut kevään joukkue.

– Hyvin on mennyt tuloksellisesti. Joukkue on pelannut kurinalaisesti ja puolustanut todella tunnollisesti kauden aiemmissa peleissä. Se sama kurinalaisuus pitää nyt löytää taas tuleviin otteluihin, Silvola mietti.

Ehrnrooth sooloili toivonkipinän

Kolmannessa erässä Ruoskan toiveet pisteistä heräsivät jälleen hetkeksi eloon, kun puolustaja Toni Ehrnrooth sooloili 2–4-kavennuksen. Hetkeä myöhemmin Liedon Otto Kannisto niittasi kuitenkin lukemat 2–5:een, ja Ruoskan selkäranka naksahti lopullisesti.

Ruoskalla on kasvojenpesun paikka heti tulevana lauantaina, kun ryhmä kohtaa FBC Turun kakkosjoukkueen.

– Ei se isoista asioista ole kiinni, että pääsemme taas takaisin siihen vireeseen, jossa olimme alkukauden. Sarja on äärimmäisen tasainen ja Lieto-ottelu oli hyvä muistutus, että ilmaiseksi 2. divisioonassa ei saa mitään, Silvola painotti.

FBC Turku-ottelun jälkeen Ruoska kohtaa vielä ennen joulutaukoa TPS 3:n 18. joulukuuta.