Sauvon joulunavajaiset kestävät koko lauantaipäivän – Tapahtumat ripoteltu eri puolille kuntaa

0
Emilia Koski, Jaana Kirsi, Heini Mikkola, Maija Dahl ja Jarkko Grandell toivovat, että lauantaina sekä Sauvon tori että lähialueen muut tapahtumapaikat täyttyvät joulutunnelmaan virittäytyvistä ihmisistä.

Sauvossa on lyöty joulun alla viisaat päät yhteen ja päätetty jakaa joulumarkkinoiden tapahtumia useampaan eri paikkaan ja aikaan. Lauantain Sauvon joulukauden avajaisissa voi joulun tunnelmaan virittäytyä lähes aamusta iltaan, sillä aamulla kello 10:stä alkaen on nähtävää peräti kolmessa eri osoitteessa: Peimari-Areenan iloisissa joulumarkkinoissa, Kamparsin luomutilan koko perheen joulunavauksessa sekä Sauvon koulukeskuksen liikunnallisessa pikkujoulussa.

Peimari-Areenalla luvassa on aitoa joulumarkkinatunnelmaa hallin katon suojissa.

– Koskaan ei voi tietää, minkälainen sää marraskuussa Suomessa on. Siksi Areena on sisätilana hyvä pitopaikka joulumarkkinoille. Koska kyseessä on sisätila, edellytetään kävijöiltä koronapassia, muistuttaa Maija Dahl Peimari-Areenalta.

Areenalla kuullaan myös Sauvon kunnan joulutervehdys, jonka lausuu tuore kunnanjohtaja Satu Simelius.

Kamparsin luomutilalla taas on tarjolla muum muassa MLL:n kepparirataa, tonttupolkua ja buffetia. Tapahtumia järjestelemässä ollut MLL:n Sauvon-Karunan paikallisyhdistyksen tapahtuma- ja perhekahvilavastaava Emilia Koski ei usko, että päällekkäisyydet vaatisivat valikoimaan tapahtumien välillä.

– Kamparsin tilalla ja Sauvon koulukeskuksessa on enemmän lapsiperheille suunnattua ohjelmaa, mutta niissä tapahtumat kestävät aina iltapäiväkahteen asti. Vaikka kolme tapahtumaa onkin päällekkäin, ehtii kaikissa varmasti käymään, Koski uskoo.

Lyhtykulkueena kirkkoon

Päivätapahtumien jälkeen joulukauden avajaiset jatkuvat Sauvon keskustan torilla, jossa sytytetään kunnan joulukuusen valot kello 15.30. Kuusi on tänä vuonna peräisin Jukka Pohjaluodon metsästä.

Torilla vierailee myös Joulupukki, ja kello 17 torilta on mahdollisuus suunnata vielä lyhtykulkueen johdattamana läpi keskustan Sauvon kirkon adventtikonserttiin.

Monipuolinen ohjelmatarjonta on tiivistyneen yhteistyön seurausta. Joulukauden avajaisten takana ovat niin paikalliset yhdistykset ja yrittäjät kuin Sauvon kuntakin.

– Voi sanoa, että yhteistyö on tiivistynyt paljon Sauvon Iltatorien työryhmän myötä ja keskustelu tapahtumien järjestäjien kesken on lisääntynyt, iloitsee Koski

– Ei meillä oikein ole näin pienellä paikkakunnalla varaa tehdä kukin omilla tahoillamme. Yhteistyö on ainoa tapa, jos haluaa saada aikaiseksi jotain isompaa, jatkaa puolestaan Dahl.