Sauvon Käsien töitä on nyt esillä torin laidalla

0
Sauvon Käsien näyttely on esillä torin laidalla sijaitsevan pankin isoissa ikkunoissa. – Tätä pääsee katsomaan 24/7 aina jouluun asti, Sauvon Käsien puheenjohtaja Leena Sarparanta mainostaa.

SAUVO

Sauvon Käsien viimeisestä joulunäyttelystä on vierähtänyt jo tovi, mutta tänä vuonna taidetta pääsee ihastelemaan ympäri vuorokauden aina jouluun asti. Leena Sarparanta , Kirsti Uuttu , Nina Messner , Kirsi Rokkanen , Pirkko Paranko ja Pauliina Laine ovat ripustaneet näyttelyn Sauvon Osuuspankin isoihin ikkunoihin torin laidalle.

– Idea syntyi, kun Sauvon museon Tuija Särvä haki tästä pois Lotta Svärd -näyttelyä. Tyhjät ikkunat ovat niin surkeita ja tällä tavalla muistutamme olemassa olostamme, vaikka pikku kauppa Kankaanrannan puutarhalla toimiikin, Sauvon käsien puheenjohtaja Leena Sarparanta sanoo.

Näyttely kantaa nimeä Ruskan jälkeen – satuja ja tarinoita .

– Me emme kerro satuja, vaan jokainen voi itse keksiä omanlaisensa sadun katsoessaan töitä.

Esillä on keramiikkaa, veistoksia, maalauksia ja kudottuja mattoja. Ruskean sävyiset jänikset ja linnut seikkailevat ikkunassa ja valoakin on jo yleisön pyynnöstä lisätty.

– Nyt se ei ole enää niin pimeä, kun hankimme pienet valot ikkunan alareunaan. Saimme tähän näyttelyyn hyvin maanläheiset värit ja onneksi pankin omat värit verhoissa sopivat niihin hyvin. Esillä ei ole paljon, mutta se on hyvää ja erilaista, Sarparanta markkinoi.

Konkari-taidegraafikolle näyttelyn pystytys on jo tuttua touhua.

– Hyödynsimme veistosten alustoina muun muassa kiviä ja puuta. Minulla on tapana kerätä niistä mielenkiintoisimmat. Yksi veistosten alla olevista puun kappaleista on Lapista 40-50 vuotta sitten löydetty ja se sopii veistokseen kuin olisi tehty sitä varten.

Sauvon Käsien Ruskan jälkeen – satuja ja tarinoita -näyttely Osuuspankin ikkunoissa torin laidalla jouluun asti.