Sinä nuori, tule mukaan vaikuttamaan!

0

PaiNuVa eli Paimio nuorisovaltuusto on nuorten ensisijainen vaikuttamiskanava kaikkiin Paimion kaupungin nuoria koskeviin asioihin. Nuorisovaltuuston keskeisimpinä tavoitteina on edistää nuorten hyvinvointia vapaa-ajalla kehittämällä nuorten osallisuus-, vaikuttamis-, harrastus- ja toimintamahdollisuuksia. Nuorisovaltuusto tukee toiminnallaan paimiolaista nuorisotyötä, tekee aloitteita ja kannustaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin.

Jokaiselle NuValaiselle jaetaan jäsenyyksiä ja varajäsenyyksiä eri lautakuntiin tai työryhmiin. Yleensä pääsee niihin, jotka itseä eniten kiinnostavat. Yksi jäsenistä pääsee mukaan myös kaupungin valtuuston kokouksiin. Lautakunnan tai työryhmän jäsen saa kutsun kokoukseen ja jos jäsen ei pääse kokoukseen, ilmoittaa hän kokouksen tiedot varajäsenelle, joka osallistuu hänen puolestaan.

Ensimmäiseen kokoukseen meno on varsin hermostuttavaa. Osallistujalle ilmoitetaan aika ja kokouspaikka, jonka sijainnista hänellä ei välttämättä ole mitään tietoa. Määränpäähän kuitenkin löytää helposti, jos saapuu ajoissa paikalle ja kysyy reippaasti apua. Yleensä paikalla pyörii muitakin kokoukseen menijöitä ja osa heistä on todennäköisesti yhtä hukassa. Aina löytyy joku, joka osaa auttaa.

NuVassa aloittaessa voi jännittää myös ajatus siitä, että täytyisi täysin ymmärtää politiikkaa. Tarpeelliset asiat oppii matkanvarrella, eikä tiedonpuutteesta ole mitään haittaa. Kuka tahansa voi hakea mukaan nuorisovaltuustoon, kunhan kiinnostusta löytyy.

PaiNuVa on aktiivinen ja tiivis porukka erilaisia ja eri ikäisistä nuoria. NuVa tekee myös vuosittain kokousristeilyjä, viikonloppuretkiä ja vastaavaa toimintaa, joka tuo porukan tiiviimmin yhteen. Olemme usein myös paimiolaisissa tapahtumissa kertomassa toiminnastamme.

NuVan yhteiskokous järjestetään joulukuussa ja silloin valitaan uusi nuorisovaltuusto. Jos olet kiinnostunut, lisää tietoa NuVan yhteiskokouksesta ja toiminnasta löytää esimerkiksi meidän somesta. Instagram: @painuva ja Facebook: Paimion Nuorisovaltuusto.

Iiris Sonkki