16 uutta tartuntaa merkittiin maanantaina Peimarin alueelle

0

KORONAVIRUS Paimiossa ja Sauvossa kirjattiin kummassakin THL:n tilastoissa maanantaina kahdeksan uutta koronatartuntaa, eli yhteensä 16. Kaarinassa tartuntoja oli peräti 26. Paimiossa on nyt ollut 406 tartuntaa, Sauvossa 99 ja Kaarina 1316.

Viimeisen kahden viikon aikana Paimiossa on ollut 52 tartuntaa ja ilmaantuvuus on 475,9. Sauvossa ilmaantuvuus on peräti 848,6, ja tapauksia 25 viimeisen parin viikon kuluessa. Kaarinaan uusia tartuntoja on tullut kahden viikon aikana 138, mutta ilmaantuvuus luku on alle neljänsadan.

Koronaviruksen ilmaantuvuusluku on Varsinais-Suomessa 306,2, kun kahden edellisen viikon ilmaantuvuusluku oli 289,32. Ilmaantuvuusluku kertoo tartuntojen määrän 100 000 asukasta kohden kahden viikon jaksolla.

Kaikkiaan Varsinais-Suomessa uusia tartuntoja todettiin maanantaina 273 ja Turussa niistä oli nyt 129. Pandemian aikana koronatartuntoja on todettu maakunnassa yhteensä 20 192 ja nyt koko maan tartuntojen määrä on jo selvästi yli 200 000 tapauksen.

Tyksin erityisvastuualueella on 46 ihmistä sairaalahoidossa koronaviruksen takia. Heistä viisi on tehohoidossa.

Koronapassi laajemmin käytössä


Lounais-Suomen aluehallintovirasto kielsi viime torstaina joulukuun loppuun asti kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joiden yleisömäärä on yli 20 henkilöä, ellei tilaisuuden järjestäjä edellytä osallistujilta koronapassia.

Päätös koski asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotiloja.

Paimiossa esimerkiksi uimahalli Solina edellytti heti perjantaista lähtien asiakkailtaan koronapassia sekä hallissa että kuntosalilla. Koronapassi ja henkilöllisyys tarkistetaan kassalla. Koronapassi vaaditaan kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä vuoden 2021 loppuun asti.

Koronapassia ei voi edellyttää kuitenkaan esimerkiksi kaupoissa, apteekeissa, postissa, kirjastoissa, tai vaikkapa eri viranomaisten kokouksissa kuten vaikkapa valtuustojen kokouksissa.

Paimion pandemiaryhmä tekee mahdollisesti uusia päätöksiä tänään tiistaina pidettävässä kokouksessa.