Aluevaltuustoon hakee peräti 85 paikallisehdokasta

0

PAIMIO, SAUVO, KAARINA

Aluevaalien ehdokaslistat on jätetty. Paimiolaisia ehdokkaita eri puolueiden listoilla on 22, sauvolaisia seitsemän ja kaarinalaisia peräti 56 (lukumäärät korjattu ma 3.1. klo 12) . Turun itäpuolta katsoen eniten paikallisia ehdokkaita onnistuivat asettamaan kristillisdemokraatit, joilla on 17 paikallista nimeä aluevaaleissa ja näistä 11 on kaarinalaisia.

Ehdokaslistoille on noussut merkittävä määrä sellaisia ehdokkaita, joilla on osaamista ja tietämystä sosiaali- ja terveydenhuollon alalta

Näissä vaaleissa kokoomus ja ruotsalainen kansanpuolue ovat vaaliliitossa.

Aluevaltuustoon valitaan Varsinais-Suomessa 79 valtuutettua, eli noin kymmenesosa ehdokkaista pääsee siis päättämään hyvinvointialueen sote-palveluista ja pelastustoimesta.

Vasemmistoliitto : Paimio Nieminen Tomi, tuotannon esimies, Marko Lepistö, ensihoitaja,( nimi lisätty 3.1.2022 ja samalla päivitetty ehdokkaiden kokonaismäärä)  Sauvo Lundström Max, taksinkuljettaja, yrittäjä ja Pekkarinen Marko, näyttelijä, lastenkodin ohjaaja, Kaarina Fredriksson Kaj, varastoapulainen, Föhr Päivi, lähihoitaja, Hongisto Toni, työtön, Kallio Pentti, toiminnanjohtaja, eläkeläinen, Kapanen Katri, sosionomi YAMK, vastaava perheohjaaja, Runsala Marika filosofian maisteri, väitöskirjatutkija (10).

Vihreä liitto : Paimio Kuosmanen Tiina, lähihoitaja, sosionomi, Mäkiö Sari, kehityspäällikkö, terveystieteiden maisteri, Tiittanen Tiia-Mari, opiskelija, sosiaalihuollon ohjaaja, Kaarina Hoffrén Paula, filosofian maisteri, Huhtanen Päivi, apulaisrehtori, oppilaanohjauksen lehtori, Luotonen Sara, aineenopettajaopiskelija, Virta Sofia, kansanedustaja, terapia- ja opetusalan yrittäjä (7).

Suomen Keskusta : Paimio Karlsson Kristina, sihteeri, sairaanhoitaja AMK eläkkeellä, Koriseva Piia yrittäjä, personal trainer, Laine Merja, yleislääketieteen erikoislääkäri, emäntä, Viljanen Marko, liikenneoperaattori, turvallisuusasiantuntija, Sauvo Kiviranta Esko, kansanedustaja, lakimies, Kivisaari Jaakko, terveyskeskuslääkäri, lääketieteen tohtori, Kaarina Heimonen Marko, it-tukihenkilö, datanomi, Hollmén Kimmo alueasiamies, yrittäjä, Tuomarila Tiina sairaanhoitaja (9).

Suomen Kristillisdemokraatit : Paimio Honkanen René ruoka-aputyöntekijä, eläkeläinen, Jalonen Kimmo, hoitaja, Lehikoinen Jouni rovasti, kirkkoherra, Palosaari Anne-Ly, sosionomi, Ylitalo Jouni, erikoismaalari, Kaarina Ilus Markku, erikoislääkäri, Juurenheimo Jari, LVI-suunnittelun projektipäällikkö, Lehtonen Veijo, putkiasentaja, Roine Liisa vastaanottoavustaja, eläk., Seivästö Anne, lääkäri, Seivästö Ismo, rovasti, hum.kand., Shelby Jaana, kääntäjä, Shelby Jesaja, opiskelija, Tarro Saija, kehityspäällikkö, Toivonen Toni, kasvatustieteen maisteri, luokanopettaja, Tulonen Jari, terveystarkastaja, ympäristö- ja terveysinsinööri, Viherkoski Sirpa, yo-merkonomi, LKV (11).

Suomen Sosialidemokraattinen Puolue : Paimio Murto Sari, aineenopettaja, Rannikko Sari, sairaanhoitaja, Sauvo Finnholm Kenneth, muurari, Kaarina Aaltonen Anitta, erityisopettaja, Alho Niina, rekrytointisuunnittelija, terveystieteiden maisteri, Elo Arto, toimitusjohtaja, yrittäjä, Järvinen Juha, bioanalyytikko, Lehtonen Riitta-Liisa, perushoitaja, eläkeläinen, Ranne Juuso, maalausalan rehtori, Törnblom Tuula, eläkeläinen, sairaanhoitaja, Viljanen Marjukka, lähihoitaja, LEAN-konsultti, Vuori Jouni, mittatyönjohtaja, kaivinkoneenkuljettaja (12).

Perussuomalaiset: Paimio Kinnunen Lauri, valmiuspäällikkö, lähihoitaja, Toivonen Jarmo, opettaja, Tuominen Annica, lähihoitaja, Sauvo Hallikas Jani, lähihoitaja, erityislastenkodin ohjaaja, Kaarina Agge Markku, yrittäjä, Heinonen Pekka, kirvesmies, kiinteistönhoitaja, Huttunen Hans, tarkastusapulainen, Ilkka Jari, yhteisöpedagogi, sosiaalialan ohjaaja, Ketamo Kimmo, yrittäjä, Kvist Mårten, lääketieteellinen johtaja, dosentti, Nipala Jani, IT manager, Wallenius Terhi, HR-asiantuntija, työnohjaaja (11).

Kansallinen Kokoomus (KOK+RKP) : Paimio Hongisto Jukka, hammaslääkäri, Rannikko Piia, kehitysvammahoitaja, sosionomiopiskelija, Sauvo Söderholm Johan, agrologi AMK, maatalousyrittäjä, Kaarina Elmeranta Sami, yrittäjä, myyntiryhmän päällikkö, Hakala Rasmus, opiskelija, Heikkinen Anne, terveystieteiden tohtori, yhteiskuntatieteiden maisteri, Hurme Hannu, rovasti, eläkkeellä, Laitinen Viivi, lääkäri, Majasuo Susanna, erikoislääkäri, Vauranoja Sanna, diplomi-insinööri, lehtori (10).

Liike Nyt : Paimio Olenius Heikki, diplomi-insinööri, yrittäjä, Kaarina Bakker Kari, yrittäjä, valmentaja, Nurmi Petri, linja-autokuljettaja, taksinkuljettaja, Rintanen Jyrki, yrittäjä, toimitusjohtaja, Söderblom Minna, siistijä (5).

Suomen ruotsalainen kansanpuolue : Kaarina Gustafsson Åsa, verksamhetsledare, toiminnanjohtaja (1).

Valta kuuluu kansalle : Kaarina Dahl Rauli, kehittämiskoordinaattori ja Reiman Antti, logistiikkatyöntekijä, työsuojeluvaltuutettu (2).

FAKTA

Aluevaalien ennakkoäänestys kotimaassa 12.–18.1.2022.

Ensimmäisten aluevaalien vaalipäivä on sunnuntaina 23.1.2022.

Aluevaltuustot aloittavat työnsä 1.3.2022.