Edessä pakkasjoulu, varo ettet liukastele

0
Vaikka liikennevalot Paimioon saatiin jo vuonna 1994, tuli Paimiosta kaupunki vasta uudenvuodenpäivänä 1997.

JOULUSÄÄ Ilmatieteen laitos ennustaa meille Peimarin alueelle talvisia, mutta myös aurinkoisia pakkaspäiviä jouluksi. Lämpötilat ovat jouluaattona perjantaina kymmenen pakkasasteen tienoilla ja voimassa on varoitus liukkaasta ajokelistä.

Näillä näkymin pakkaskelit jatkuvat viikon verran. Jouluaatto ja tapaninpäivä ovat aurinkoisia, mutta joulupäivänä taivas saattaa olla pilvessä. Jouluaattona saattaa taivaalta hipsutella kevyttä pakkasluntakin, mutta muuten mennään lumentasossa tällä seudulla edelleen nollalinjalla, eli hiihtokelejä on vain Paipissa.

Myös uusi vuosi vastaanotetaan Ilmantieteen laitoksen ennusteen perusteella hyvin samantyyppisessä säässä kuin joulu. Pikkupakkasta riittää, mutta lunta ei ole luvassa.

Poliisi muistuttaa, että liikenteessäkin on hyvä muistaa joulurauha ja maltti.

Sää- ja kelitiedot kannattaa tarkistaa esimerkiksi sääpalveluita tarjoavilta verkkosivuilta ennen matkalle lähtöä. Talviset ja muuttuvat keliolosuhteet tekevät ajamisesta haastavaa ja ajoneuvon hallinta lumisella ja liukkaalla tiellä vaikeutuu ja jarrutusmatkat pitenevät. Myös pimeys sekä lumi- ja vesisadevaikeuttavat kuljettajien havaintojen tekemistä.

Monilta vaaratilanteilta välttyy, kun kaikki huolehtivat siitä, että matkantekoon on varattu riittävästi aikaa, ajonopeudet ovat nopeusrajoitusten ja keliolosuhteiden mukaiset ja pidetään riittävä etäisyys edellä ajavaan.