Hae rokotus, se vähentää sairastumisia ja hoidon kuormitusta

0
Kolmannet rokotukset ovat tärkeitä ikääntyneille, mutta niiden antaminen ei saa haitata 1. ja 2. rokotteen antamistahtia.

THL:n ja STM:n valtakunnallinen viesti on, että riski joutua sairaalahoitoon on kohtuullisen korkea jo yli 30-vuotiailla rokottamattomilla.
Edelleen epidemiaan voi parhaiten vaikuttaa ottamalla rokotukset.
– Rokotukset kuntoon. Hanki suoja itsellesi ja lähimmäisellesi, vetosi STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, joka totesi myös, että virus on ovela ja aktiivinen. Se pyrkii etsimään aina reittinsä leviämiseen, jos sellainen on tarjolla.
Myös STM:n Mika Salminen painotti, että erittäin tärkeää olisi ottaa ensimmäinen rokote, oli ikä mikä tahansa.
Koronapassiin kriittisesti suhtautuville viesti oli niinikään selkeä. Koronapassi pienentää rokottamattomien riskiä saada tartunta, koska rokotetut tartuttavat virusta vähemmän kuin rokottamattomat.
– Rokotettuna tartuntariski on paljon pienempi kuin rokottamattomilla. Suoja ei ole täydellinen, mutta se on merkittävä, sanoi Salminen ja jatkoi, että jos menee tilaisuuksiin negatiivisen koronatestin turvin, ottaa suuren riskin saada koronavirustartunta.

Suomessa rokotusten kohdeväestöstä, eli 12 vuotta täyttäneistä ja sitä vanhemmista, on 87,0 % saanut vähintään ensimmäisen rokoteannoksen, 82,3 % saanut kaksi rokoteannosta ja 7,6 % on saanut kolme rokoteannosta 8.12.2021 mennessä.

Paimiossa ensimmäisen rokotteen on saanut 90,5 % yli 12 vuotiaista ja Sauvossa tasan 90 %. Kaarinassa luku on 90,9%. Toisen rokotteen osalta luvut ovat 86,4% 86,3 % ja 86,5 %.

Kolmannen rokotteen on saanut yli 12 vuotiaista sauvolaisista nyt 10,9 % ja paimiolaisista 8,6%. Kaarinassa luku on nyt 9,4%.