Haka nappasi Paimion kiekkoherruuden – “Näihin peleihin tulee aina ekstralatausta”

0

PKS – Haka Hockey 2–3 (0–1, 2–2, 0–0)

Kiivastunnelmainen ja jännittävä, mutta rehti. Nämä sanat jäivät päällimmäisenä mieleen jääkiekon II-divisioonan lauantain paikalliskamppailusta, jossa kohtasivat Haka Hockey ja Paimion Kiekkoseura.

Vaikka ottelu piti katsojan pihdeissään vielä loppusummerin jälkeenkin, näytti ensimmäinen viisiminuuttinen pahalta kotijoukkue PKS:n näkökulmasta. Vain runsaan minuutin pelin jälkeen Hakan Atte Sillanpää löysi tarkalla syötöllään takatolpalta Ville Hiltusen, joka siirsi vierailijat johtoon. Ruuhka PKS-vahti Roope Rantalan maalilla jatkui tiiviinä maalia seuranneet minuutit, mutta hiljalleen erän aikana myös nuori kotijoukkue pääsi otteluun mukaan.

Niinpä torjunnat Rantalan ja virkaveli Joni Järvenperän välillä jakautuivat ensimmäisen 20 minuutin jälkeen lopulta melko tasan 14–13.

– Voi sanoa, että hieman jännitystä oli ilmassa ensimmäisessä paikallispelissäni. Mutta hiljalleen pääsimme paremmin mukaan otteluun ja pelasimme erä erältä paremmin, Rantala mietti.

– Meillä oli hetkiä, jolloin olimme aika hyvinkin niskan päällä pelissä, mutta vastustaja pelasi myös hyvin. Näihin peleihin tulee aina ekstralatausta ja tunnetta paljon, joka varmasti vaikuttaa myös peliin, analysoi puolestaan täksi kaudeksi Hakan paitaan viiden vuoden tauon jälkeen palannut Martti Kuusvuori.

Kuusvuoret eri puolilla

Toisessa erässä Haka piti PKS:ää enemmän kiekkoa, mutta toisaalta PKS onnistui omista paikoistaan murhaavan tehokkaasti. Vaikka Haka karkasikin Aleksi Sillanpään maalilla jo 0–2-johtoon erän alussa, kavensi Veeti Väyrynen ottelun puolivälissä lukemat 1–2:een. Kissa-hiiri-leikki jatkui erän loppuun asti, kun ensin Henri Räty vei Hakan jälleen kahden maalin johtoon vain huomatakseen runsas minuutti myöhemmin, että PKS:n Benjamin Roozbehan oli tuonut joukkueensa jälleen maalin päähän vihreäpaidoista.

Rädyn maalia edelsi erikoinen ja vielä pelin jälkeen puhuttanut episodi: PKS-vahti rantala epäonnistui omassa avauksessaan kaukana maalilta ja kiekko päätyi suoraan Rädyn lapaan siniviivan tuntumassa. Hänellä oli helppo työ liukua viivan yli ja sijoittaa peliväline tyhjään maaliin, vaikkakin tilanne haiskahti paitsiolta ainakin kentän toisesta päästä tarkasteltuna.

– Minulta meni henkilökohtaisesti aivan ohi, että se oli paitsio. Näitä sattuu ja ei siinä voinut muuta kuin jatkaa omaa peliä eteenpäin, tuumi Rantala.

Martti Kuusvuorelle ottelussa oli sikälikin ekstralatausta, että vastapuolella pelasi pikkuveli Julius.

– Yhteiset pelipäivän pastat syötiin ennen ottelua ja totta kai hieman psyykattiin toisiamme, Martti hymyili.

– Ei vaan, onhan se hieno tilanne, että pääsee tällä tavalla pelaamaan omaa veljeä vastaan. Hyvässä hengessä tietysti, hän jatkoi

46 torjunnan Rantala

Kolmannessa erässä kummallakin joukkueella oli omat paikkansa, mutta lisämaaleja Paimion paikallispeliin saapunut 167-päinen yleisö ei enää nähnyt. Siten loppulukemat 2–3 kuvasi lopulta hyvin ottelutapahtumia, vaikka paitsiomaali ymmärrettävästi sapettikin PKS-päädyssä.

– Varmasti yksi kauden parhaista peleistämme. Tällä tasolla kun pelaamme, tulee tulosta jatkossa varmasti, yhteensä 46 torjuntaa illan aikana kopannut Rantala uskoi.

Pisteitä PKS kipeästi kaipaakin, sillä tappion myötä joukkue on II-divisioonassa viimeisenä yhdeksällä pisteellään. Haka puolestaan porskuttaa vahvan alkukauden seurauksena sarjassa toisena VG-62:n jälkeen.

Haka jatkaa pelejään jo torstaina vierasottelulla RNK Hocia vastaan. PKS:n seuraava peli on vuorostaan edessä lauantaina KuKia vastaan.