Joulukirkkoon pitäisi kaikkien halukkaiden mahtua

0

JOULU Avin määräysten pohjalta tuomiokapituli antoi seurakuntiin keskiviikkona uusia terveysturvallisuusohjeita joulutapahtumien järjestelyihin. Niiden mukaan joulunajan jumalanpalveluksissa ja uuden vuoden aaton hartauksissa käytettävään tilaan voidaan ottaa sisälle maksimissaan 1/3 tilan enimmäiskapasiteetista. Muutoinkin terveysturvallisuutta otetaan huomioon ja maskeja suositellaan.

Konkreettisimmin tämä tulee näkymään niin, että niin Paimiossa kuin Sauvossakin esimerkiksi joulukirkkoihin voi ottaa sisälle todellakin vain kolmanneksen verran väkeä normaaliin kirkossa sallittuun määrään nähden, ja joka toinen penkkirivi on edelleen poissa käytöstä. Kirkkoherra Miika Rosendahl kertoo, että henkilöstön tuntuma aiempien joulujen perusteella kuitenkin on, että väkeä on ollut aiemmin tuota vähemmän, joten todennäköisesti kaikki halukkaat mahtuvat nytkin kirkkoon.

Sen sijaan esimerkiksi jouluaaton hartaukseen Jaakobin kirkkoon Hevonpäässä mahtuu todennäköisesti kerralla aiempaa pienempi joukko, ja siellä hartauksia on päätetty pitää kaksi klo 16 ja toinen 16.30 alkaen.

Jouluaaton jumalanpalvelus Sauvon kirkossa striimataan suorana seurakunnan YouTube-kanavalla.

Piikkiön kirkon joulunajan hartauksiin ja jumalanpalveluksiin otetaan sisälle rajoitusten perusteella noin 120 henkeä.