Jouluna auttaminen on suuri lahja, ehkä jopa suurin

0
Satu Kalkela ja Katja Heikkilä ovat jo usean vuoden pystyttäneet kampaamoon lahjatoiveiden joulukuusen hyväntekeväisyyden nimissä. Näin saamme itsekin hyvän joulumielen, he kertovat.

PAIMIO,SAUVO,KAARINA

Hiushuone Bobin yrittäjät Satu Kalkela ja Katja Heikkilä ovat jo kuudennen kerran ripustaneet kampaamon joulukuuseen toivekortteja, joissa on kerrottu sauvolaisten lasten joululahjatoiveita. Sauvon sosiaalitoimen kanssa toteutettava keräys on paraikaa meneillään, eli kuka tahansa voi noutaa kuusesta toiveen ja toteuttaa sen.

– Mukana on pienempien lasten lahjatoiveita ja vähän isommille on lahjakortteja. Toivomme, että nämä toiveet toimitetaan tänne meille viimeistään 17.12. mennessä ja sitten pidämme tonttukerhon kokoontumisen ja pakkaamme lahjat, kertoo Katja Heikkilä.

Joinakin vuosina kuusen lahjatoiveet ovat hävinneet nopeasti, mutta nyt niitä vielä kuusen oksilla on useita. Lisäksi Satu ja Katja kertovat, että heille voi toimittaa vaikka suklaarasioita ja lautapelejä, eli perheille sopivia lahjoja, nekin kyllä löytävät perille.

– Ja lisäksi aina käytännöllistä on, jos perheille voidaan jakaa ruokalahjakortteja marketteihin, he vinkkaavat.

Paimion seurakunnan diakoni Saara Kerola kertoo, että diakoniatyön kautta menee tänä vuonna lahjoja sekä diakonian että Paimion kaupungin sosiaalitoimen asiakkaille.

– Lahjatoiveita tuli 130 ja muutamia on vielä jäljellä, mutta uskon että nekin löytävät toteuttajan. Toiveiden määrä kasvoi jälleen viime vuodesta, eli tarve on edelleen huima.

Kerola vinkkaa, että vielä on mahdollisuus osallistua siten, että hankkii lahjakortteja ruokakauppaan tai vaikkapa Tokmanniin ja he antavat ne tarvitsijoille. Lisäksi R-kioskilla on kori, johon voi jättää herkkuja tms. diakonian asiakkaille.

Ainakin näihin ehdit vielä!

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin järjestämään Hyvä Joulumieli -keräykseen voi lahjoittaa monin eri tavoin ja ohjeet löytyvät verkosta osoitteessa hyvajoulumieli.fi Tavoitteena on kerätä 2,5 miljoonaa euroa, jolla voidaan lahjoittaa 36 000 kappaletta 70 euron arvoisia ruokalahjakortteja vähävaraisille kotimaan lapsiperheille. Keräys on avoinna jouluun asti.

Pelastusarmeijan perinteiset joulupadat odottavat lahjoituksia 15.–23.12.2021. Pieniä patoja löytyy Suomalaisista Kirjakaupoista, Pelastusarmeijan iCare- ja kirpputorimyymälöistä sekä esimerkiksi kauppakeskuksista. Sijainnit löytyvät osoitteesta joulupata.fi. Perinteisiin katupatoihin ja pieniin patoihin voi lahjoittaa rahaa, mutta netissä kerrotaan myös muita lahjoitustapoja.

Vapaaehtoisjärjestö Turun Hope ry:n joululahjakeräys toimittaa apua seudun vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Joululahjoja on mahdollista toimittaa arkisin Hopen tiloihin Turkuun Hakakadulle klo 10-14 ja Hansakortteliin torstaista sunnuntaihin klo 12–18. Valmiiksi paketoitujen ja uusien joululahjojen suositeltu hintahaarukka on 20–50 euroa. Merkitse pakettien päälle selkeästi lahjansaajan ikä, sukupuoli ja paketin sisältö. Lappu kiinnitetään teipillä pakettiin siten, että se on helppo poistaa toimitettaessa lahjat asiakkaille.

Kaarinan sosiaalitoimen ja kaarinalaisten lastensuojelulaitosten asiakkaina oleville lapsille ja nuorille on joulupuukeräys vielä 12.12. saakka. Keräyspisteet Kaarina-talossa, K-Supermarket Piikkiössä ja Piispanristin Prismassa. Järjestäjänä on Airiston Nuorkauppakamari.

Operaatio Amarylliksen kautta voi Kaarinassa lähettää joulumieltä ikäihmisille joulukukan muodossa. Kotihoidon työntekijät vievät kukat ensisijaisesti koteihin, joissa ei muita tällä hetkellä vieraile tai omaisia ei enää ole. Mukana Jennyn kukka, Kukkakauppa Katariina sekä Piikkiön kukkakauppa. Tämänkin keräyksen järjestää Airiston Nuorkauppakamari.

Pelastakaa Lapset tukee vähävaraisten perheiden lapsia opinnoissa ja harrastuksissa. Lahjoitusohjeet löytyvät nettisivuilta pelastakaalapset.fi/joulukerays/

Jouluapua on yhteisö, joka auttaa yhdistämään antajat ja saajat joulun aikaan. Facebook-ryhmässä on tänä päivänä yli 75.000 tykkääjää/seuraajaa.

Jouluapua-yhteisön päämääränä on toimittaa apua pääsääntöisesti vähävaraisiin lapsiperheisiin. Yleisimpiä toiveita ovat jouluruoka, hygieniatuotteet, vaatteet sekä lelut lapsille. Linkin takaa www.jouluapua.fi/kartta löytyvät perheiden hakemukset ja kartan kautta voit olla yhteydessä suoraan perheisiin. Tarkoitus on, että avunantaja toimittaa lahjoituksen suoraan avun pyytäjälle.