Karunan kirkon lämmitysremontista lisälasku, joulunajan kirkko on kiinni

0

SAUVO Karunan kirkon lämmitysjärjestelmän vaihdoksessa on tullut mutkia matkaan ja kirkko on poissa käytöstä vuoden loppuun asti. Alunperin lämmitysjärjestelmä päätettiin vaihtaa öljypohjaisesta maalämpöön, mutta kirkkohallituksen energianeuvoja suositti ilmavesilämpöpumppua kustannustehokkaampana ja toimivampana järjestelmänä. Kirkkoneuvosto valitsi sen toteuttajaksi kilpailutuksen perusteella Sauvon LVI Oy:n reilun 80 000 euron hinnalla.

Kun työt marraskuun alussa aloitettiin, kävikin ilmi, että suunnitellut koneet olivat tekniseen tilaan liian suuret, ilmanvaihtokanavat liian pienet eikä korvausilmanottoa oltu suunniteltu.

Työmaakokouksessa 4.11. päätettiin pienentää laitteiden fyysistä kokoa sekä asentaa lisälämmityspatterit, jotta kovillakin pakkasilla lämmitysjärjestelmä tuottama lämpö riittää. Näihin muutoksen vuoksi syntyneisiin lisäkustannuksiin kirkkovaltuusto myönsi 60 000 euron lisämäärärahan.

Paimio liittyy Porin aluerekisteriin

Paimion seurakunta liittyy vuodenvaihteessa Porin aluerekisteriin, joka palvelee useampaa seurakuntaa virkatodistus-, sukuselvitys- ja muissa jäsenrekisteriasioissa. Sille on luvassa palvelupiste Saloon.