Käytä maskia kun asioit ruuhkaisissa kaupoissa

0
Kauppakuva arkistosta.

Kaupan liitto ry vetosi tiistaina aamulla vahvasti asiakkaisiin, että he alkaisivat taas käyttää maskia koko maassa aina myymälöissä asioidessaan.

Kauppa kevensi maskisuositustaan lokakuussa, mutta koska koronatilanne on voimakkaasti heikentynyt i Kaupan liitto ja Päivittäistavarakauppa esittävät jäsenyrityksilleen, että asiakkaita suositettaisiin taas vahvasti käyttämään maskia myymälöissä koko maassa. Ohjeistus koskee myös myymälähenkilökuntaa.

– Joulua edeltävät päivät ovat päivittäistavarakaupan vuoden ruuhkaisimpia aikoja. Vetoamme kaikkiin kuluttajiin, jotta he noudattaisivat turvallisen asioinnin ohjeita ja käyttäisivät kasvomaskia aina asioidessaan ruokakaupassa, Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto sanoo Kaupan liiton tiedotteessa.

Tartuntatautilain mukaisesti myymälät ovat edelleen velvollisia tarjoamaan käsien puhdistusmahdollisuuden tiloissaan, viestimään turvallisen asioinnin ohjeista sekä huolehtimaan tehostetun siivouksen käytännöistä.

Turvallisen asioinnin ohjeet kaupan asiakkaalle

  • Asioi kaupassa terveenä
  • Puhdista kätesi kauppaan tullessasi, yski ja aivasta hihaan
  • Pidä etäisyyttä muihin
  • Käytä kasvomaskia