Loppiaispäivään luvassa pop up- rokotuksia niin Paimioon kuin Sauvoonkin

0

Paimion-Sauvon terveyskuntayhtymä järjestää ensi torstaina, eli loppiaisena pop up- rokotukset sekä Paimion terveysasemalla että Sauvon terveysasemalla. Tavoitteena on rokottaa jopa noin 900 henkilöä päivän kuluessa ja terveysasemilla otetaan rokotuskäyttöön väliaikaisesti myös muita kuin aiemmin totuttuja tiloja.

Paimiossa rokotetaan sekä ajanvarauksella että pop up-tapahtumana. Sauvossa rokotukset toteutetaan ajanvarauksella.

Pop up- rokotus ilman ajanvarausta on Paimion pääterveysasemalla lääkärivastaanoton tiloissa eli sisäänkäynti on yläpihalta päivystyksen päätyovesta. Pop up toimii loppiaisena kello 10-16, ja siellä rokotetaan kaikkia yli 12-vuotiaita, ja jaossa on siis joko ensimmäinen, toinen tai kolmas rokotus.

Tämän lisäksi ajanvarauksella rokotetaan kolmansia rokotteita 12 vuotta täyttäneille Kivijalka-kokoustilassa, jonne käynti on takapihalta.

Paimion pääterveysaseman neuvolatiloissa, jonne kuljetaan yläpihalta, rokotetaan ensimmäisellä rokotteella ajan varanneita 5-11 – vuotiaita lapsia. Heidän osalta tulee muistaa, että selvintä on ottaa mukaan molempien vanhempien valtuutus rokotukseen. Valtakirja löytyy thl.fi sivustolta. Sekin käy, jos molemmat vanhemmat ovat paikalla ja antavat suostumuksensa paikanpäällä.

Sauvon terveysasemalla, vastaanoton tiloissa rokotetaan 12 vuotta täyttäneitä kolmansilla rokotuksilla.

Ajanvaraukset mieluusti netissä

Ajan rokotukseen voi varata sähköisesti osoitteessa https://paimio.terveytesi.fi, puhelimitse numerosta 02 4746383 arkipäivisin klo 10-14 tai eChatin kautta. Terveyskeskus suosittelee sähköistä ajanvarausta.

Kenelle rokotukset tarjolla?

Koronarokotetta tarjotaan nyt siis kaikille 5 vuotta täyttäneille. Ensimmäisen ja toisen rokotuksen suositeltu annosväli on 6-12 viikkoa. Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä annetaan valmiiksi aika toiselle rokotukselle kuuden viikon päähän.

Kolmatta rokoteannosta THL suosittelee tarjottavaksi nyt jo kaikille 18 vuotta täyttäneille. Kolmannen rokotteen voi saada 4-6 kuukauden kuluttua toisesta rokotuksesta.

Tarkemmin tietoa kuntayhtymän nettisivuilla.