Luistelukenttien jäädytys vauhdissa joka puolella, kun pakkaset jatkuvat

0
Mikko Mäkinen kertoo, että Kirismäen kenttä pysyy luistelukunnossa kolmen neljän perheen voimin.

KAARINA, PAIMIO, SAUVO

Tällä hetkellä kelit suosivat luistelukenttien jäädyttämistä. Osalla kentistä voi jo luistella ja kenttiä avataan jatkuvasti lisää.

Paikallisesti ilmeisesti ihka ensimmäisenä avautui Piikkiössä oleva Kirismäen kenttä, jota hoidetaan alueen asukkaiden voimin.

– Aloitimme jäädyttämisen viime viikon perjantaina ja kentälle pääsi luistelemaan sunnuntaina iltakuudelta, talkooväkeen kuuluva Mikko Mäkinen kertoo.

– Olemme jatkaneet jäädyttämistä aamuin illoin, jotta jäähän saadaan paksuutta. Teemme tätä kolmen neljän lapsiperheen voimin ja jatkamme kentän ylläpitoa koko talven.

Liikuntapaikanhoitaja Mika Tamminen kertoo, että Kaarinan kaupungin ylläpitämistä luistelukentistä ensimmäisinä avattiin Piikkiön liikuntahallin, Kultanummen ja Littoisten kentät. Muita kenttiä avataan sitä mukaa kun niitä ehditään ja voidaan jäädyttää.

– Jos vain kelit antavat myöden, ajatuksena on jäädyttää kaiken kaikkiaan 16–17 kenttää ja tehdä myös luistelubaana Littoistenjärvelle.

Paimion kentät kuntoon viikonlopuksi

Paimion kaupungin viheraluemestari Kaisa Salonen totesi keskiviikkona, että Paimiossa on kolme kenttää avoinna.

–  Luistelemaan pääsee jo Jokelan, Oinilan ja Tapiolan kentillä. Todennäköisesti muutkin ovat luistelukunnossa viikonlopun tienoilla.

– Sen lisäksi Urheilupuistoon on tulossa uusi kaukalo, jota on kyselty kovasti. Se saadaan sinne mahdollisesti ensi viikon aikana.

Sauvossa Seuralan kenttä avautumassa

Sauvossa Seuralan urheilukenttä avautunee luistelijoille viikonlopuksi. Kenttää hoitaa Sauvo Urheilijat.

– Aloitimme jäädyttämisen viime sunnuntaina ja sitä on jatkettu kaksi kertaa vuorokaudessa. Kova yritys on, että viikonlopuksi kentän jää olisi siinä kunnossa, että hätäisimmät pääsisivät luistelemaan, seuran puheenjohtaja Marko Himanen toteaa.

Karunan Urheilijoiden puheenjohtaja Pekka Virtanen kertoo, että hän aikoo aloittaa Kalliorannan kentän jäädyttämisen viikonloppuna. Ensi viikolla pakkasta todennäköisesti riittää, joten kenttä voitaneen avata seuraavaksi viikonlopuksi.