Maskit käytössä kaikilla Paimion peruskoululaisilla

0

Maskisuositus on Paimiossa voimassa nyt kaikille peruskoululaisille, eli ekaluokkalaisista lähtien. Asiasta päätti tiistaina ennaltaehkäisevin perustein Paimion pandemiatyöryhmä ja maskien jako aloitettiin kouluissa heti keskiviikkona.

Keskiviikkona THL:n tilastot kirjasivat Paimioon kolme uutta tartuntaa, Sauvoon ei merkitty yhtään tartuntaa. Koko Varsinais-Suomessa kirjattiin 88 uutta tartuntaa.

Maakunnallinen maskisuositus muutettiin alkuviikosta koskemaan peruskoulua 3. luokasta lähtien, 4. luokan sijaan. Moni on uumoillut, missä kohden kouluissa mahdetaan siirtyä etäopetukseen, mutta ainakaan tässä vaiheessa maakunnallinen koronakoordinaatioryhmä ei suosittele etäopetusta, koska sen vaikutukset nähdään niin haitallisina lasten ja nuorten kannalta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) Varsinais-Suomessa koronaviruksen ilmaantuvuusluku oli eilen 307,9 (tartuntoja per 100 000 asukasta viimeisen 14 vuorokauden aikana). Turun ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä noin 420. Koko maan ilmaantuvuusluku on 315,8 (edellinen 242,8).

Ulkotiloissakin suositellaan vahvasti maskinkäyttöä tilanteissa, joissa ei voida pitää riittävää etäisyyttä.