Paimiossa kiristettiin tästä päivästä lähtien kokoontumisrajoituksia – uimahallissa kysytään nyt koronapassia

0
Uimahalli Solinaan pääsee nyt vain koronapassilla, jos ikää on yli 16-vuotta

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kiristi eilen torstaina iltapäivällä taas kokoontumisia koskevia ohjeistuksia. Avi kieltää joulukuun loppuun asti kaikki Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joiden yleisömäärä on yli 20 henkilöä, ellei tilaisuuden järjestäjä edellytä osallistujilta koronapassia. Päätös on voimassa 10. – 31.12.2021.

Aluehallintovirasto edellyttää sekä yleisölle avoimien tilojen että rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskelun järjestämistä niin, että lähikontaktin aiheuttamaa tartuntariskiä voidaan ehkäistä.

Päätös koskee asiakasmäärästä riippumatta urheilu-, liikunta-, huvi- ja virkistystoimintaan käytettyjä tiloja, kuten kuntosaleja, sisäliikuntatiloja, uimahalleja, yleisiä saunoja ja tanssipaikkoja. Muiden asiakastilojen osalta päätöstä on noudatettava, jos kyseessä on yli 10 henkilön sisätila tai yli 50 henkilön ulkotiloja.

Päätös on voimassa ainakin vuoden loppuun. Toiminnanharjoittajilla on siis edelleen mahdollisuus välttyä rajoituksilta edellyttämällä koronapassia.

Koronapassia ei voi edellyttää kuitenkaan esimerkiksi kaupoissa, apteekeissa, postissa, kirjastoissa, tai vaikkapa eri viranomaisten kokouksissa kuten vaikkapa valtuustojen kokouksissa.

Paimiossa esimerkiksi uimahalli Solina edellyttää asiakkailtaan koronapassia sekä hallissa että kuntosalilla 10.12.2021 alkaen. Koronapassi tarkistetaan uimahallin kassalla. Koronapassi vaaditaan kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä vuoden 2021 loppuun asti. Samalla tarkastetaan myös henkilöllisyystodistus.

Muutoin kaupungin pandemiaryhmä seuraa tilannetta ja tekee mahdollisesti uusia päätöksiä ensi tiistaina (14.12.2021) kokouksessa.

Samansuuntaiset linjaukset on julkistanut tänään myös Kaarinan kaupunki. Kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä kysytään koronapassi ja henkilöllisyystodistus eimerkiksi kaupungin tapahtumissa tai kaupungin tiloissa järjestettävissä yli 20 hengen tilaisuuksissa, uimahallissa, kuntokoulussa, sisäliikuntapaikoissa ja esimerkiksi opiston kursseilla ja Harvaluodon saunassa.