Paimiossa kysytään lakkiaisissa ja itsenäisyysjuhlassa koronapassia

0

Paimiossa pandemiatyöryhmä päätti tiistaina, että perjantaina Paimion lukiolla järjestettävät lakkiaiset pidetään Jokelan koulun salissa niin, että kouluyhteisön ulkopuolelta tulevilta (käytännössä ylioppilaiden läheisilta) edellytetään koronapassin sekä tarvittaessa henkilöllisyystodistuksen esittämistä ennen tilaisuutta.

Linjauksen taustalla on ajalle  Lounais-Suomen aluehallintovirasto ajalle 16.11. – 16.12.2021 antama päätös, jossa kielletään yli 50 hengen yleisötilaisuudet alueella, ja määräyksestä voidaan poiketa ainoastaan ottamalla tartuntatautilain §58 mukaisesti koronapassi käyttöön.

Kaupungin itsenäisyysjuhlassa edellytetään niinikään koronapassin ja henkilöllisyystodistuksen esittämistä Vistan koulun ruokasalissa järjestettävässä kahvituksessa sekä itsenäisyysjuhlassa Paimion kaupungintalon Paimiosalissa. Paimiosalin tilaisuutta on mahdollista seurata myös sekä suorana että tallenteena osoitteessa paimio.fi/paimio-tv.

Pandemiatyöryhmän suosituksesta Paimiossa päätettiin perus lauantaina 18.12. Vistan koulun 1-salissa pidettävä Lasten peuhis, koska koronavirustartunta leviää tällä hetkellä erittäin voimakkaasti lasten keskuudessa.

Tyksissä oli tiistaina 30.11.2021 hoidossa kaiken kaikkiaan 14 koronapotilasta, joista alle viisi on tehohoidossa. Terveyskeskussairaaloissa on kymmeniä potilaita hoidossa koronan vuoksi. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:än) eilen ilmoittama 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 275 ja on koko epidemian korkein. Paimion ilmaantuvuusluku on taas noussut ja oli 109,1 .

Koulujen joulujuhlat kouluväen kesken

Oppilaitoksissa järjestettäviin joulujuhliin voivat osallistua ainoastaan oppilaat, opettajat sekä muu välttämätön henkilökunta. Tällä hetkellä maskisuositus koskee 4. luokkalaisia ja sitä vanhempia oppilaita. Sairaanhoitopiirin suosituksen mukaan maskisuositus voidaan ulottaa myös pienempiin oppilaisiin, mikäli alakoulussa todetaan merkittäviä tartuntaryppäitä.
Myös yksityistilaisuuksia järjestäessä tulee kiinnittää huomiota terveysturvallisiin käytäntöihin, joita ovat etenkin käsihygienia, riittävät turvaetäisyydet ja suunenäsuojuksien käyttö.
Jos pikkujoulujuhlia järjestetään sellaisessa paikassa, jossa koronapassia ei voida tarkistaa, seudullinen koronakoordinaatioryhmä suosittelee harkitsemaan tarkkaan, voidaanko niitä ylipäätänsä järjestää.

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintaa voidaan jatkaa ottaen huomioon terveysturvalliset käytännöt kuten käsihygienia, riittävät turvaetäisyydet ja suunenäsuojuksien käyttö. Harrastustiloissa ja niiden pukuhuoneissa on huolehdittava riittävistä turvaetäisyyksistä ja suunenäsuojuksen käytöstä. Tämä koskee sekä julkisia että yksityisiä harrastustiloja.