Paimiossa väännettiin tehosteruuvia rokotuksiin – Tapaninpäivänä luvassa seuraava rokotustempaus

0
Jono rokotuspisteellä oli torstaina puoliltapäivin kymmeniä metrejä pitkä. Paria tuntia aiemmin jono oli mutkitellut aina Valkojantien risteykseen saakka.

Paimiossa ja Sauvossa tehostetaan koronarokotteiden antamista loppuvuoden aikana. Torstaina Paimion terveysaseman pop up -rokotuksissa jonotettiin pääasiassa kolmansia rokotteita, ja niitä tarjotaan ajanvarauksella sekä Paimion että Sauvon terveyasemilla tapaninpäivänä. Seuraava pop up -rokotustapahtuma on puolestaan edessä Paimiossa jo ensi tiistaina.

– Voi sanoa, että jonoa on ollut ja ensimmäisten tuntien aikana on annettu käytännössä pelkästään kolmansia rokotteita. Minkäänlaista turnausväsymystä ei ole havaittavissa. Jotkut heittivät jo leikkimielisesti, että koska ajan neljänteen rokotukseen voi varata, hymyilee osastonhoitaja Nina Tainio Paimion terveysasemalta, jossa pop up -rokotettiin viimeksi torstaina.

Tainio arvioi, että tapaninpäivän kolmansien rokotusten tempauksessa rokotusaikoja on tarjolla noin 350. Vielä aivan kaikki ajat eivät ole menneet, vaikka kiinnostus onkin ollut kovaa.

– Voi sanoa, että selvästi suurin osa ajoista on jo mennyt. Vielä on pari päivää aikaa varata rokotus, joten uskon, että loputkin ajat menevät. Kaikkiaan Paimion kahdessa ja Sauvon yhdessä rokotuspisteessä ehditään antaa noin 350 rokotetta tapaninpäivän aikana. Tällä tahdilla rokotekattavuus nousee kyllä seudullisesti aika vauhdilla, Tainio iloitsee.

Rokottamisen hitaus ihmetytti

Torstaina omat kolmannet koronarokotteensa hakivat myös paimiolaiset Mikko ja Laura Poikkimäki. Heille ei ollut yllätys, että jono pop up -rokotuspisteen edustalla oli puoliltapäivin useiden kymmenien metrien mittainen.

– Vähän sitä osasi odottaa ja toisaalta ihan hyvä, että rokotteita käydään hakemassa. Saimme nyt myös alle 11-vuotiaalle lapselle varattua ensimmäisen rokoteajan, he miettivät.

Kolmas rokotus alkaa sujua jo rutiinilla, eikä mahdollista neljättä tai viidettäkään kavahdeta ainakaan Poikkimäen perheessä.

– Vähän alkaa olla sellainen olo, että tästä tulee vuosittain toistuva rokote influenssarokotteen tapaan. Eikä se haittaa, rutiinillahan tämä jo menee, Mikko Poikkimäki tuumasi.

Jonon etupäässä rokotetta oli ehditty samalla hetkellä odottaa jo toista tuntia. Aamulla rokotteeseen jonotettiin kymmenien metrien sijaan satoja metrejä.

– Jonon pää oli pisimmillään Valkojantiellä. Toista tuntia tässä on on jo odotettu ja vähän kummeksuttaa, miksi rokottaminen etenee niin hitaasti. Armeijassa saatiin koko komppania läpi neljän rokotteen kera tunnissa, ihmetteli Jorma Ahvenlampi.

Torstaina Paimioon merkittiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoissa kahdeksan uutta koronatartuntaa. Sauvoon uusia laskettiin kuusi ja Kaarinaan peräti 25.

Paimion todennettujen koronatartuntojen yhteislukema on nyt THL:n tilastojen mukaan 442, Sauvossa 160 ja Kaarinassa 1 452.