Paimiossa voi saada koronapiikin pop up- tapahtumassa jouluaaton aattona

0
Peimarissa ollaan koronarokottamisessa edellä valtakunnallisia keskiarvoja.

Paimion pääterveysasemalla järjestetään Pop-up – rokotuspäivä vielä tällä viikolla aatonaattona eli torstaina kello 8.30-15. Tällöin rokotetaan kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja tarjolla on niin 1., 2. kuin kolmosrokotteitakin.

Tänään tiistaina tartuntojen määrä Paimiossa ja Sauvossa kasvoi kahdella tartunnalla. Kaarinaan tartuntoja merkittiin 15 ja koko Varsinais-Suomen luku oli 113.

Ykkös- ja kakkosrokotteilla rokotetaan pop up-tapahtumassa kaikkia 12 vuotta täyttäneitä. Toisen rokotteen voi saada aikaisintaan kuuden viikon päästä siitä, kun on saanut ensimmäisen rokotteen.

THL:n suosituksen mukaisesti Paimiossakin on lyhennetty 2. ja 3. koronarokotuksen antoväliä. 60 vuotta täyttäneille ja riskiryhmiin kuuluville voidaan antaa kolmas rokotepiikki, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Niille 18-60-vuotiaille, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, kolmas rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 4 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Voimakkaasti immuunipuutteisille 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille kolmas koronarokotus voidaan antaa 2 kk kuluttua toisesta rokotuksesta.

Rokotteena Paimiossakin on joko BiontechPfizer tai Moderna. Molemmat ovat mRNA-rokotteita. Rokote voi vaihdella saatavuuden mukaan. Alle 30-vuotiaille miehille ei tällä hetkellä anneta Modernaa.

Rokotuksia joudutaan jonottamaan ulkona tai autossa ja terveyskeskuksesta ohjeistetaan pukeutumaan lämpimästi. Henkilöllisyyspaperit on myös oltava mukana.

Seuraavat pop up- rokotuskerrat on myös jo lyöty lukkoon. Joulun jälkeen rokotuspäivä on tiistaina 28.12. kello 14-17.30 ja vuoden ensimmäinen tapahtuma on tiistaina 4.1. kello 15.30-17.30