Sauvon koulun piharemontti valmis ensi kesänä

0

SAUVO

Sauvon koulun piharemontin piti valmistua elokuun puolivälissä samaan aikaan kun koulu alkoi, mutta pihatöitä tehdään edelleen.

– Odotus ja usko on, että yläkoulun pihalla oleva lähiliikuntapaikka saadaan käyttöön tämän vuoden puolella. Perjantaina siellä asennettiin turvalaattoja, Sauvon kunnan tekninen johtaja Jari Ukkonen sanoo.

Lähiliikuntapaikan asennus viivästyi ensin toimitusvaikeuksen vuoksi ja sitten väärän laitteen lähetykseen. Myös turvalaatoissa on ollut toimitusvaikeuksia.

– Tilauksessa oli muuttunut yksi numero, jonka johdosta saimme väärän laitteen. Toisen laitteen osalta tavarantoimittaja kertoi testaavansa vielä käytettävyyttä ja turvallisuutta. Puuttuvat laitteet toimitetaan ensi vuonna ja niiden asennus suoritetaan ensi kesänä.

Piharemontissa yläkoulun piha ja parkkipaikka-alue asfaltoitiin sekä pyörätelineet eriteltiin aidalla piha-alueelta. Pihalle tuli myös palloseinä, koripallokenttä, keinut ja pingispöytä.

– Alakoulun pihasta ei ole varsinaista suunnitelmaa, mutta sieltä löytyy samanlainen pingispöytä kuin yläkoulunkin pihalta, sekä keinu joka odottaa turvahiekkaa, joka on tulossa tällä viikolla. Sen jälkeen keinu voidaan ottaa käyttöön, Ukkonen avaa.

Lisää laitteita tulossa


Myös Sauvon vanhempainyhdistys on halunnut osallistua piharemonttiin, ja tästä kunnassa ollaan erittäin kiitollisia.

– Ehdotimme reilu vuosi sitten vanhempainyhdistykselle ideaa, josko he olisivat kiinnostuneita hankkimaan kiipeilytelineen tai keinun koulun pihalle. Sitten kun saimme lähiliikuntapaikkaan rahoituksen, niin ehdotin, että otamme tässä pihavälineasiassa pienen aikalisän ja koulu kartoittaa todellisen tarpeen uuden pihan käyttöönoton myötä, Sauvon kunnan sivistysjohtaja Elli Sainio selventää.

Tammikuussa vanhempainyhdistys, tekninen johtaja ja rehtori istuvat yhteisen pöydän ääreen ja miettivät mitä koulun pihalla vielä tarvitaan. Sekä kunta, että rehtori ovat pahoillaan projektin venymisestä, mutta eivät halua syytellä asiasta ketään.

– Projektin venymisestä ei voi syyttää ketään. Laitevalmistajaltakin puuttui osia, jotka olivat varmaan Suezin kanavassa poikittain. Minusta meillä on silti erinomainen tilanne, sillä rahoituksen turvin saimme pihasta paremman mitä olimme ajatelleet, Sainio sanoo.