Sauvon Urheilijoiden laavu valmistuu jouluksi

0
Sauvon Urheilijoiden Hannu Wahlroos, Marko Himanen ja Matti Himanen ovat talkoilleet hulppean laavun. – Tällaista ei pitäisi olla toista maailmassa, laavun suunnitellut Marko Himanen tuumaa.

SAUVO

Sauvon Urheilijoiden talon kupeesta Suojalasta kuuluu vasaran pauketta ja sahan ääntä. Talkoolaiskolmikko Marko Himanen , Matti Himanen ja Hannu Wahlroos ovat muutamassa päivässä pystyttänyt komean hirrestä tehdyn laavun – tai oikeastaan kaksi.

– Suunnittelin kaksi eri katosta, että perheet voivat olla omissa looseissaan. Nuotiopaikka on tulossa katosten eteen ja siihen vielä tuolit ympärille, joten tilaa riittää. Tämä oli ihan oma päähänpisto, eikä tällaista toista pitäisi löytyä, Sauvon Urheilijoiden puheenjohtaja Marko Himanen hymyilee.

Idea laavun rakentamisesta lähti vuosi sitten, kun Sauvon sosiaalisessa mediassa huudeltiin laavun perään. 

–  Mikkolan Heli soitti ja kysyi mihin Sauvoon voi tehdä laavun ja minä lupasin, että Urheilijoiden maille tänne Suojalaan ainakin voi tehdä. Salolaiselta hirsitalovalmistajalta löytyi sopivasti hirttä, josta tämä on ollut helppo rakentaa. Vaihtoehto olisi ollut pyöröhirsi, mutta se olisi ollut kallista ja siihen olisi mennyt enemmän aikaa, Himanen sanoo.

– Ehkä tämä on vähän raju, kun rakennushirrestä tehdään yleensä mökkejä, mutta helppoa tämä on ollut rakentaa – kuin legoja kokoisi, Matti Himanen toteaa.

Kesän ajan suunnitelma kypsyi ja syksyllä tehtiin pohjatyöt.

– Työnteko on haitannut vähän harrastustoimintaa, mutta vihdoin joulukuun ekalla viikolla aloitettiin. Kovimmilla pakkasilla oltiin pois, muuten ollaan valoisan ajan oltu paikalla. Matti on kantanut hirsiä ja Hannu lyönyt niitä kiinni, Marko Himanen kuvaa työnjakoa.

– Pakkohan se on lähteä, kun jonkinlainen sukulaisuussuhde velvoittaa, Hannu Wahlroos  nauraa.

Keväällä katto ja väriLeader Varsin Hyvän kautta järjestyi myös hyvä pesämuna laavua varten.

– Kävi tuuri kun saatiin HobbyLeader-teemahankkeen kautta rahoitus. Se ei kata rakentamista kokonaan, mutta hyvän tuen sillä sai budjettiin. Täytyy silti nostaa hattua ja kiitellä sponsoreita. Puutavaraa ovat toimittaneet muutkin ei paikkakuntalaiset, mutta he eivät halua nimeään julkisuuteen. Myös paikallinen rautakauppa on toiminut hankintavastaavana, puheenjohtaja kiittelee.

Luonnollisesti jo olemassa olevaa on hyödynnetty, joten kivijalasta löytyy Himasen kotivarastossa olleet betonipalkit ja luonnonkivet on tuotu omalta hiekkakuopalta.

– Loppusuoralla ollaan. Keväälle menee katosten maalaaminen ja huopakaton asennus, mutta kyllä tämä jouluksi valmis on, Himanen lupaa.

Virallisia avajaisia on miettitty, mutta mitään lopullista ei ole vielä päätetty.

– Ideoita on, mutta ei vielä mitään julkistuskelpoista, puheenjohtaja nauraa.