Sauvoon peräti 16 uutta koronatartuntaa – “Peräisin kouluista ja koululaisilta”

0

Sauvoon kirjattiin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tilastoissa keskiviikkona peräti 16 uutta koronatartuntaa. Noin 3 000 asukkaan kunnalle päiväkohtainen lukema on merkittävä, sillä esimerkiksi yli 30 000 asukkaan Kaarinaan ja yli 50 000 asukkaan Saloon kirjattiin kumpaankin keskiviikkona 15 uutta tartuntaa. Paimioon uusia tartuntoja kirjattiin kolme.

– Sauvon tartunnat ovat pääosin peräisin kouluista ja koululaisilta. Sen enempää asiasta ei voi tässä vaiheessa sanoa, kommentoi Paimion-Sauvon terveyskeskuksen johtava lääkäri Nora Hagelberg.

Sauvon 16 uuden tartunnan myötä kunnan kokonaistartuntalukema nousi 118:aan. Paimiossa vastaava lukema on nyt 410 ja Kaarinassa 1 344.

Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymän hallitus kokoontuu torstaina aamulla päättämään ajankohtaisesta koronatilanteesta ja sen mahdollisesti vaatimista toimenpiteistä. Yhtymähallitukselle tullaan esittämään Sauvon koulukeskuksen sulkemista luokkien 4.-9. osalta ajalla 17.12.2021–9.1.2022 Koulun sulkeminen ei koske erityisen tuen, pidennetyn oppivelvollisuuden tai valmistavan opetuksen oppilaita.

Koko maassa raportoitiin keskiviikkona 2 225 uutta varmistettua koronatartuntaa. Yhteensä tartuntoja on nyt ollut koko korona-aikana 209 258. THL kertoi keskiviikkona Twitterissä, että luvussa on mukana myös tämän aamun tartuntatapauksia. Normaalisti aamun tapaukset näkyvät vasta seuraavan päivän raportoinnissa. THL:n mukaan torstain luku on sitten vastaavasti pienempi.

Koko Suomessa on sairaalahoidossa 314 potilasta, ja heistä 46 tarvitsee tehohoitoa. Tyksin erityisvastuualueella 44 on sairaalahoidossa, ja heistä kuusi on tällä hetkellä tehohoidossa, kertoo puolestaan Turun Sanomat.