Kaipaatko tekemistä? Tuomiokirkon Hei joulu -lasten­musikaali katsottavissa

0

JOULUOHJELMAA Tänä jouluna Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä antaa kaikille yhteisen joululahjan: joulukuun alussa esitetyn Hei joulu -lastenmusikaalin tallenne on katsottavissa maksutta loppiaiseen asti.

Joulun sanoman ääreen päästiin joulukuun alussa Turun tuomiokirkossa aivan uuden, lasten ja nuorten esittämän Hei joulu -musikaalin sävelin ja sanoin. Mukana oli noin 70 lasta ja nuorta.

”Aavistellen salaisuutta, jonka joulu meille tuo, ikivanhaa, aina uutta, hiivin hiljaa seimen luo Jeesus-lapsen lahjaa katsomaan. Rakkaus ei lopu milloinkaan, vaan se kasvaa silloin, kun se jaetaan.” (Tytti Issakainen)

Kolme joululomalle lähtevää koululaista seikkailee ensimmäisen joulun maassa. He kohtaavat keisari Augustuksen sanansaattajan, Joosefin, Marian, paimenet, ilosanomaa tuovat enkelit ja Jeesus-lapsen. Joulun tarina kerrotaan iloa ja valoa puhkuvan kuorolaulannan, afrikkalaisten rytmien ja räpin siivittämänä. Aikamatkalaiset oivaltavat seikkailunsa aikana, mikä on joulun todellinen lahja: rakkaus, joka on valmis antamaan omastaan toisille.

Kun lavalla on monta kymmentä lasta ja nuorta Turun konservatoriosta ja Puolalanmäen musiikkilukiosta, odotettavissa on musiikillinen tähtisädetikku, josta vastaavat Pekka Simojoki ja Timo Lehtovaara. Turkulainen kirjailija Tytti Issakainen on kirjoittanut laulujen sanoitukset ja musikaalin käsikirjoituksen. Koululaisten rooleissa nähdään Paulina Ruiz Pigeon, Pyry Pöyry ja Atte Lehto. Ohjauksesta on vastannut Joonatan Perälä.

Katso tallenne musikaalin kotisivuilla www.heijoulu.fi 23.12.2021–6.1.2022 välisenä aikana. Musikaalin ensiesitykset nähtiin livenä Turun tuomiokirkossa 1.–4.12.2021.