Voimailijat huolissaan Pontelasta – ”Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa”

0
Kari Pikkujämsä (vas.), Kari Hollstén (penkkipunnerrus yli 70v -93kg SM 2.), Petri Rinkinen (penkkipunnerrus M50 -105kg SM 2.), Marika ja Mika Runsala, Marko Helynen (klassinen voimanosto M50 -83kg SM 1, penkkipunnerrus SM 2.), Valtteri Laaksonen (penkkipunnerrus M18 -105kg SM 2.) ja Ville Toimio ovat Pontelan kuntosalin aktiivisia käyttäjiä. Helynen pääsee kilpailumenestyksen seurauksena osallistumaan maaliskuussa voimanoston EM-kisoihin.

Piikkiö

Pontelan kuntosali Piikkiössä on ollut joulukuun aikana koronatartuntojen leviämisen estämiseksi välillä suljettuna ja välillä auki. Ennen kuun puoliväliä sali ehti olla muutaman päivän kiinni, kunnes se avattiin jälleen koronapassin omaaville.

Kun virustilanne heikentyi joulun alla, laitettiin salin ovet säppiin jälleen kaikilta. Viime aikojen puljaukset ovat kuitenkin pientä sen huolen rinnalla, etteivät salin aktiivikäyttäjät tiedä, miten vakaalla pohjalla Piikkiön ainoan kuntosalin ja koko Pontelan tulevaisuus on ylipäänsä.

– Kyllä se huolettaa. Kun Pontelan sali oli kiinni, kävin bussilla Turun Kupittaalla treenaamassa. Mutta onhan se hankalaa ja vaikeuttaa paljon elämää, kun ei treenaamaan pääse täällä, miettii aktiivisesti salilla harjoitteleva Kari Pikkujämsä.

Pikkujämsä kuuluu noin kymmenhenkiseen aktiiviseen saliharrastajaporukkaan, joista osa käy kilpailemassa hyvällä menestyksellä kansallisissa voimanostokisoissa. Piikkiön Kehityksen alla aiemmin kilpailleet nostajat perustivat syksyllä uuden nimenomaan voimanostoon erikoistuneen seuran, Rannikon Voiman.

– Kehitykessä emme enää saaneet sellaista tukea harrastamiselle kuin olisimme toivoneet, joten vaihtoehtona oli joko hajaantua muihin lähialueen seuroihin tai perustaa oma seura. Päädyimme jälkimmäiseen, koska kasassa on kuitenkin ollut vuosia sama hyvä porukka ja yhdessä tekemisen henki on hyvä, sanoo uuden seuran taustalla oleva Marika Runsala.

PiPSistä Pontelan hallinnoija?

Rannikon Voiman nostajat saavuttivat vuoden 2021 SM-kisoissa yhteensä viisi mitalia, joista kaksi kultaisia ja kolme hopeisia. Pienen ja nuoren seuran toimintaedellytyksenä on, että kuntoilemaan pääsee Pontelassa myös jatkossa.

– Ei meillä ole muuta vaihtoehtoa. Vaikka uusi kuntosali olisi Piikkiöön enemmän kuin tervetullut, ei se ainakaan tällä hetkellä ole realismia, harmittelee Runsala.

Pontelan tulevaisuutta käsitellään seuraavan kerran 10. tammikuuta, jolloin Teams-palaverissa keskustellaan muun muassa Piikkiön Palloseuran esityksestä perinteikkään tapahtumatilan tulevaisuudesta.

PiPSillä on halukkuutta vuokrata tiloja Pontelasta ja huolehtia muun muassa yläkerran salin vuorojaosta, muista juoksevista asioista ja toiminnan kehittämisestä kylätaloksi. Tilaisuuteen on kutsuttu mukaan Pontelan mahdollisia uusia ja muita käyttäjiä sekä Kaarinan kaupunginhallituksen edustus.

Pontelan tulevaisuus on ollut tapetilla vuodesta 2019 lähtien, jolloin nuorisotila siirrettiin sieltä Piikkiön keskustaan. Sen jälkeen tilan pääkäyttäjinä ovat olleet eläkeläiset ja kuntosalin asiakkaat.