Zumbavuosista toiminnallisen harjoittelun kultakauteen – KuntoPeimari juurtui kymmenessä vuodessa Paimioon

0
KuntoPeimarin toiminnallisen harjoittelun sali on noin 150-neliöinen kokonaisuus, josta löytyy välineitä monenlaiseen treeniin. Vesa Virtanen kertoo tilan kasvattaneen suosiotaan runsaasti viime vuosina.

Maisema liikuntakeskus KuntoPeimarin kuntosalin ikkunoista on muuttunut melkoisesti parin viime vuoden aikana. Kun vielä pari vuotta sitten ikkunoita varjosti korkea mäntymetsikkö, on metsikön tilalla nyt hakkuuaukea, jonka vasemmalla laidalla siintää Resterin tekstiilikierrätyslaitos ja muutoin näkymä kantaa kauas yli Turku–Helsinki-moottoritien.

Luonnonvalon määrä kuntosalin puolella on kasvanut valtavasti, mutta pelkästään lisääntynyt valo ei saa yrittäjä Vesa Virtasen suunpieliä kääntymään hymyyn.

Vaikeissa olosuhteissa Paimioon saapunut kuntokeskus on saavuttanut kuin vaivihkaa jo kymmenen vuoden iän, ja tuota merkkipaalua juhlistettiin KuntoPeimarin henkilökunnan ja asiakkaiden kesken runsas viikko sitten.

– 5.12.2011 oli tarkka avajaispäivä. Tasan kymmenen vuotta myöhemmin pidettiin kemut täällä, ja vaikka koronarajoitusten kanssa saikin jännittää aivan loppusuoralle asti, oli hienoa, että pääsimme lopulta pirskeet järjestämään, Virtanen hymyilee.

Luottamus piti ansaitaKuntopeimari saapui Paimioon vuoden 2011 lopulla tilanteessa, jossa kaupungissa oli viimeisten vuosien aikana ollut useampi kuntosali tai kuntokeskus, joiden toiminta oli lakannut eri syistä lyhyen ajan sisään. Virtanen muistelee myös heidän asiakkaiden epäilleen aluksi sitä, miten pitkään Kuntopeimari aikoo Paimiossa majailla.

– Tulimme silloin Salosta Paimioon ja aika moni asiakas kyseli heti alkuun, miten pitkään aiomme täällä olla. Ei siihen voinut kuin vastata, että se on täysin teistä asiakkaista kiinni. Luottamuksen rakentaminen kesti hetken, ja se oli tietysti ihan ymmärrettävää siinä tilanteessa, Virtanen muistelee.

Pian toiminta ja asiakaskunta kuitenkin vakiintui, ryhmäliikuntatunnit alkoivat vetää väkeä yhä enemmän ja myös uudet treenibuumit saapuivat Paimioon.

– Silloin alkuun zumba oli todella kova juttu, ja pian myös kahvakuulatreeni nosti suosiotaan. Sittemmin zumban suosio on laskenut, mutta toisaalta taas toiminnallinen harjoittelu on viime vuosina ollut todella suosittua. Ja toki ihan perinteinen kuntosalitreeni on pitänyt pintansa koko ajan, Virtanen sanoo.

Väljyys kääntyi eduksiMelko väljät tilat ovat olleet korona-aikana Kuntopeimarin etu. Noin 250 neliön ryhmäliikuntasali yhdistettynä noin 150 neliön toiminnallisen harjoittelun saliin perinteisen kuntosalin ohella ovat olleet pelastus silloin, kun turvavälejä on pitänyt loihtia viruksen leviämisen estämiseksi.

– Esimerkiksi spinning-tunneilla on saatu 3–4 metrin välit pyörille, jolloin turvavälit ovat olleet todella hyvää luokkaa. Eivät ryhmäkoot vieläkään ole sellaisia kuin ennen korona-aikaa, mutta väljistä tiloista on ollut nyt todella hyötyä. Pari vuotta sitten mietti, että ovatko tilat jopa turhan isot ja nyt on onnellinen, että meillä on tilaa, Virtanen naurahtaa.

Samalla hän on myös aavistuksen huolissaan niistä kuntoilijoista, jotka lopettivat fyysisen harjoittelun keväällä 2020 koronan saapuessa Suomeen, eivätkä ole vielä uskaltaneet palata salille. Kynnys paluuseen kasvaa kuukausi kuukaudelta.

– Totta kai kun oma fyysinen kunto heikkenee, on kynnys palata treenaamaan koko ajan isompi. Sitä vertailee helposti niihin tuloksiin ja suorituksiin, joita on saavuttanut ennen korona-aikaa. Siksi mekin aloitamme nyt pari todella matalan kynnyksen ryhmää vuoden alussa, joilla koitamme houkutella niitä asiakkaita takaisin, joilla treenitauko on venähtänyt melko pitkäksi.

Juurtunut PaimioonJos kymmenen vuotta sitten osa asiakkaista kyseenalaisti sen, miten pitkään KuntoPeimari aikoo Paimiossa viihtyä, on sävy nyt toinen. Myös yrittäjä Virtanen näkee, että KuntoPeimari juurtuu nimenomaan paimiolaiseksi kuntokeskukseksi.

– Jos mietitään niitä haaveita ja tavoitteita, joita voisi asettaa vaikkapa kymmenen vuoden päähän, ovat ne oma kiinteistö Paimiossa, jossa on omaa toimintaa. Totta kai matkan varrella pitää ideoida koko ajan uutta kuten tähänkin asti, muuten jämähtää paikoilleen ja asiakastyytyväisyys laskee, Virtanen sanoo.