2022 jatkaa korona-ajan rakentamisbuumia

0
Anton Ahvenlampi (vas.) ja Ville Perälä ovat kasvattaneet Peimarin Rakennuspalvelun viidessä vuodessa kahden miehen yrityksestä 12 työntekijän yritykseksi.

Paimio

Peimarin Rakennuspalvelu on ennättänyt viidessä vuodessa kahden nuoren miehen rakennuspalvelusta 12 työntekijän yritykseksi, jonka pakettiautoja näkyy jo siellä täällä Peimarin ulkopuolellakin. Yrityksen vahvuutena on ollut alusta asti pelottomuus: lähes urakkaan kuin urakkaan on tartuttu hetkeäkään epäröimättä, ja siten työnäytteitä on kertynyt rivakalla tahdilla.

– Korona-aikana on huomannut, että sekä uudisrakentaminen että talojen laajennukset ovat olleet suosittuja. Tilaa halutaan lisää, kun etätyöt ovat nopeasti lisääntyneet. Tavoitteena on ollut kasvaa yrityksenä koko ajan, mutta olemme kasvaneet jopa vähän nopeammin mitä oli alun perin tarkoituksena, miettivät yrityksen perustajat Anton Ahvenlampi ja Ville Perälä .

Kaksikon työjako on selkeä: Ahvenlampi hoitaa työmaapäällikön tehtävät, kun taas Perälä vastaa hallinnosta, joka pitää sisällään muun muassa tarjousten tekemistä ja laskutusta.

2022 pitää vielä kiireisenä


Yli miljoonan liikevaihtoon yltänyt Peimarin Rakennuspalvelu ja sen perustajajäsenet huomioitiin joulun alla Paimion Yrittäjien Vuoden nuori yrittäjä -palkinnolla.

– Kyllä tällaista huomionosoitusta arvostaa. Aiemmat huomionosoitukset ovat tainneet jäädä Paimion positiivisin yrityskisan kakkospalkintoon, Ahvenlampi ja Perälä hymyilevät.

Parhaillaan Peimarin Rakennuspalvelu työstää muun muassa uudisrakennusta Paimioon Pakurlanmetsän alueelle. Uudisrakennukset ovat niitä, joita yritys pyrkii jatkossakin tekemään mahdollisimman paljon.

– Painotusta pyritään saamaan koko ajan lisää sinne puolelle. Nyt on nähtävissä, että 2022 on ainakin vielä erittäin kiireinen vuosi, mutta toki pidemmälle tulevaan on vielä vaikea ennustaa. Alan hankaluus on se, että materiaalien hintojen kehitystä on vaikea ennustaa vuoden päähän ja siksi tarjousten tekemisen kanssa saa olla tarkkana, Perälä miettii.

– Esimerkiksi mennyt kesä oli aika hankala siinä mielessä, että sekä puutavaran että muiden rakennustarvikkeiden hinnat nousivat aika nopealla vauhdilla, eikä siihen muutokseen voinut enää reagoida niissä sopimuksissa, jotka oli jo tehty esimerkiksi alkuvuodesta, Ahvenlampi jatkaa.

Peimarin Rakennuspalvelun lisäksi Paimion Yrittäjät jakoivat Suomen Yrittäjien hopeisen järjestöansiomerkin Hiushuone Bobin Satu Kalkelalle . Ansiomerkki myönnettiin kiitoksena 10-vuotisesta urasta paikallisjärjestön hallituksessa. Pestistään yli puolet Kalkela on toiminut myös yhdistyksen varapuheenjohtajana.