Aluevaalipaneeli järjestöjen vinkkelistä

0

Aluevaaleissa on kyse myös siitä, miten jatkossa vapaaehtoisjärjestöt toimivat hyvinvointialueilla. Ovatko ne palvelutuotannossa aitoja kumppaneita, joille osoitetaan myös rahoitusta? Millaisia rooleja ja vastuita niille voidaan osoittaa?

Puolentoista tunnin mittainen järjestöjen aluevaalipaneeli striimataan Meri-Karinasta tänään torstaina klo 17.30 alkaen. Tilaisuuden järjestelyistä vastaa SOSTE ry yhteistyössä Järjestöjen sote-muutostuki -kokonaisuuden kanssa. Käytännössä järjestelyistä vastaavat Varsinais-Suomen sote-järjestöjen neuvottelukunnasta Lounatuulet Yhteisötalo ry, Salon SYTY ry, Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry sekä Varsinais-Suomen Vammais- ja Pitkäaikaissairausjärjestöt VAPI ry. V-S:n sote-järjestöjen neuvottelukunta edustaa kattavasti alueen kaikkia sote-järjestöjä.

Paneeliin ovat ilmoittautuneet Åsa Gustafsson, RKP, Mari Lahti, SDP, Päivi Maisila, Keskusta, Katri Kapanen, Vasemmistoliitto, Lauri Kuisma, Kokoomus, Jukka-Pekka Kuokkanen, Kristillisdemokraatit, Sini Peltonen, Perussuomalaiset ja Elina Rantanen, Vihreä liitto.

Paneelin alustajina ovat Varsinais-Suomen sote-järjestöjen neuvottelukunnan puheenjohtaja Minna Rosendahl ja Turun sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa. Paneelin juontaa Kunnallislehden päätoimittaja Taina Tukia.

Suora etäosallistumislinkki aukeaa täältä: https://www.youtube.com/watch?v=xi0Z8ZWxRBk

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa Youtuben kautta parin viikon ajan.

Tilaisuus järjestetään turvavälein ja ilman yleisöä mahdollisimman koronaturvallisesti.