Aluevaltuustoon valittu Esko Kiviranta suuntaa katseen jo työhön

0
Esko Kiviranta keräsi jälleen ääniä eri puolilta aluetta.

Sauvolainen kansanedustaja Esko Kiviranta sanoo, että vaalien lähtötilanne oli erikoinen ja vaikeakin, kun oli uudet vaalit ja ristiriitaisiakin piirteitä saanutta kampanjointia.

– Paikallista piti äänestää mutta kansanedustajaa ei joidenkin mielestä saanut äänestää. Rinnastettiin, että poliitikko voi olla liian kiireinen olemaan aluepäättäjä, mutta kai muissakin töissä on kiireisiä ihmisiä, pohtii Kiviranta.

Kivirannan läpimenossa ratkaisevaa olikin, miten hän keräsi jälleen ääniä eri puolilta aluetta. Sauvossa äänipotti jäi tällä kertaa vaatimattomammaksi, kun tunnettu eläköitynyt lääkäri Jaakko Kivisaari kokosi paikallisesti kovan kannatuksen.

– Olisin toivonut Sauvosta isompaa mandaattia tähän tehtävään, mutta toisaalta kunnan kokoon nähden oli selvää, ettei paikallinen kannatus riitä ja nythän se jakaantui. Kivisaaren takana oli vahvaa vaalityötä.

Keskustan kova tulos nosti puolueen kannatuksen Sauvossa runsaaseen 53 prosenttiin.

Nämä olivat Kivirannalle 13. vaalit, joissa hän on ollut ehdolla. Kokenut poliitikko pohtiikin, mitä tulos kokonaisuutena oikein kertoo.

– Mikä tähän tulokseen johti, oliko kannatussiirtymiä ja millaisia, vai oliko suurin syy tähän kolmen selvän ryhmän paluuseen se, että perussuomalaiset äänestäjät jäivät kotiin. Toki heillä oli surkea kampanjakärki bensahintoineen. Mielenkiintoista mitä siellä taustalla tapahtui, kun tulos oli tällainen.

Oman puolueen menestykseen hän on hyvin tyytyväinen.

– Ensimmäinen ryhmätapaaminen on varmaan tuloksen varmistettua eli jo muutaman päivän päästä. Isoja asioita on organisaation rakentamisessa edessä: hyte-alueen johtajan ja hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten valinta ja muutenkin sen hallinnon kokoaminen, hän valaisee.