Ensimmäiset pääsivät varaamaan neljättä rokotusta – Tilastot näyttävät Paimiossa ja Sauvossa totuutta ikävämmiltä

0
.

Paimiossa ja Sauvossa voi nyt varata ajan neljänteen koronarokotukseen, jos kuuluu riskiryhmään. Riskiryhmällä tarkoitetaan 12 vuotta täyttäneitä, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Neljännen tehosteannoksen voi antaa, kun kolmannesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta aikaa.

– Ajan voi varata jo vaikka tälle päivälle, mutta toki kohderyhmä on vielä kovin pieni. THL:n antamia ohjeistuksia seurataan ja niiden mukaisesti edetään, sanoo osastonhoitaja Nina Tainio Paimion-Sauvon Terveyskeskuksesta.

Rokotustilanne Paimiossa on valtakunnallisessa vertailussa hyvä, joskin kolmansien annosten suhteen ollaan paikallisesti hieman perässä sekä Paimiossa että Sauvossa. Yli 12-vuotiaista ensimmäisen rokoteannoksen on Paimiossa saanut 90,8 prosenttia väestöstä, toisen annoksen 87,9 prosenttia kaupunkilaisista ja kolmannen annoksen puolestaan 25,6 prosenttia paimiolaisista.

– Todellisuudessa kolmansia rokoteannoksia on jaettu reilusti enemmän kuin mitä tilastoissa näkyy, sillä kirjauksesta puuttuvat kaikki tämän vuoden puolella annetut kolmannet annokset. Se on aika valtava määrä, sillä olemme järjestäneet tammikuussa muun muassa loppiaisen rokotustempauksen ja kaksi pop up -rokotuspäivää. Kyse on tiedonsiirron ongelmasta, ja toivottavasti asia saadaan korjattua mahdollisimman pian, Tainio harmittelee.

Sauvossa vastaavat luvut ovat 90,7 prosenttia, 87,7 prosenttia ja 28,3 prosenttia. Kaarinassa puolestaan 91,8 prosenttia, 89 prosenttia ja 42,3 prosenttia. Valtakunnallisesti yli 12-vuotiaissa kolmannen annoksen on saanut 32,9 prosenttia.

Paimioon 20 uutta tartuntaa

Paimioon kirjattiin torstaina Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastoissa 20 uutta koronatartuntaa. Sauvossa vastaava lukema oli 1 ja Kaarinassa 71. Koko viikon saldot ovat toistaiseksi Paimiossa 60, Sauvossa 8 ja Kaarinassa 234. Kaarina lähestyy kokonaistartunnoissa kovaa vauhtia 2 000:n rajapyykkiä, ja kokonaislukema kaupungissa onkin jo 1 975. Paimiossa vastaava luku on 575 ja Sauvossa 194.

Valtakunnallisesti uusia tartuntoja kirjattiin torstaina 14 277. Varsinais-Suomen maakuntakeskus Turkuun niistä meni 490.

Juttua päivitetty klo 15.55: Korjattu väärät luvut Peimarin alueen kuntien koronatartuntojen kokonaismääristä.