Kiviranta ja Lehikoinen lähellä aluevaltuustopaikkaa Peimarin seudulta

0

Aluevaalien ennakkoäänien perusteella Peimarin seudulta on kaksi vankkaa ehdokasta tulevaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon: kirkkoherra Jouni Lehikoinen (kd.) Paimiosta ja kansanedustaja Esko Kiviranta (kesk.) Sauvosta. Lehikoinen keräsi ennakkoäänestyksessä yhteensä 315 ääntä ja Kiviranta 511 ääntä.

Myöskään toisen sauvolaisehdokkaan läpimeno ei näytä ainakaan ennakkoäänien perusteella mahdottomalta, sillä lääkäri Jaakko Kivisaari (kesk.) keräsi ennakkoäänistä yhteensä 374 ja on tällä hetkellä varasijalla valtuustoon.

Selvästi suurin osa 79 aluevaltuustopaikasta on menossa Turkuun, joka on saamassa valtuustoon yli 30 ehdokasta. Seuraavana paikkajaossa on Salo, jonne on ennakkoäänien perusteella menossa kahdeksan paikkaa ja kolmantena Kaarina, jonne olisi menossa kuusi paikkaa.

Puolueista suurimman kannatuksen alueella näyttää keräävän kokoomus, jonka äänisaalis kipusi ennakkoäänien osalta yli 23 prosentin maakunnassa. Kokoomusta tuloslistalla seuraa SDP runsaan 20 prosentin kannatuksella.

Lopputulos voi toki vielä elää vaali-illan aikana, kun vaalipäivänä annettuja ääniä ynnätään yhteen.