Loppiaispäivänpop up- rokotuksiin vielä aikoja

0
Tulevana loppiaispäivänä Paimion pääterveysasemalla jonotetaan pop up- rokotuksiin yläpihan puolella. Pop up on yläpihan päivystyksen puolella avoinna klo 10-16. Aihekuva alapihan jonotuksesta taannoisessa rokotustapahtumassa.

PAIMIO,SAUVO

Paimion-Sauvon terveyskuntayhtymä järjestää loppiaistorstaina pop up- rokotuksen Paimion terveysasemalla että ajanvarauksella rokotuksia Sauvon terveysasemalla. (tarkennettu 4.1. klo 12.30) Tavoitteena on rokottaa jopa noin 900 henkilöä päivän kuluessa ja terveysasemilla otetaan rokotuskäyttöön väliaikaisesti myös muita kuin aiemmin totuttuja tiloja.

Paimiossa rokotetaan sekä ajanvarauksella että pop up-tapahtumana. Sauvon terveysasemalla, vastaanoton tiloissa rokotetaan ajanvarauksella loppiaisena 12 vuotta täyttäneitä kolmansilla rokotuksilla.

– Puhelimitse vielä aikoja on varattavissa ja Sauvossa varsinkin, kertoo sairaanhoitaja Janita Nieminen pääterveysasemalta maanantaina puoliltapäivin.

Niemisen mukaan esimerkiksi ajanvarauksella toimiviin rokotuksiin on ollut jo paljon kiinnostusta. Paimioon on hänen mukaansa saatu nyt hyvin rokotteita, mikä mahdollistaa tämän laajemman tempauksen järjestämisen. Näillä näkymin rokotuksissa on mukana sekä omaa henkilökuntaa että rokotukseen oikeutettuja tuuraajia. Rokotuspareja on remmissä seitsemän.

Lasten yleisrokotukset käynnistyivät viime viikolla ja Niemisen mukaan ne ovatkin lähteneet vauhdikkaasti käyntiin.

Aikoja rokotukseen voi varata sähköisesti osoitteessa https://paimio.terveytesi.fi, puhelimitse numerosta 02 4746383 arkipäivisin klo 10-14 tai eChatin kautta. Terveyskeskus suosittelee ensisijaisesti sähköistä ajanvarausta. Mahdollisiin tiedusteluihin rokotusten osalta vastataan numerossa 02 4746400.

Mitä palautetta tulee?

Janita Nieminen sanoo, että rokotukset ovat kuntayhtymän alueella hänen kokemansa perusteella edenneet sujuvasti, ja samaan tahtiin ja tapaan kuin muillakin alueilla.

Pääterveysasemallakin henkilöstö on tietoinen siitä, että somessa on kohuttu rokotusjärjestelyistä ja niiden sujuvuudesta. Jonotuksia ja odottelua ulkosalla on kritisoitu.

– Rokotuspisteillä meillä on kyllä pääsääntöisesti nähty hyvinkin tyytyväisiä asiakkaita. Negatiivista palautetta ei ainakaan sinne ole annettu, ja jonoja on ihan muuallakin kuin meillä. Tällaisten rokotusten järjestelyjä on tiukalla aikataululla hankala lähteä muuttamaan, hän kommentoi.

Vuodenvaihde toi vain muutamia uusia tartuntoja

Varsinais-Suomessa on todettu torstain 30.12. jälkeen 1 278 uutta tartuntaa. Niistä Kaarinaan on kirjattu uusia tartuntoja 90, Paimioon 11 ja Sauvoon viisi. Nämä luvut ovat siis kolmelta päivältä.

Tartuntojen kokonaismäärä oli maanantain kirjausten jälkeen nyt Kaarinassa 1650, Paimiossa 476 ja Sauvossa 173.

Koko maakunnan alueella on nyt todettu yhteensä 24 126 koronavirustartuntaa.

Turkuun on torstain jälkeen kirjattu peräti 599 uutta tartuntaa. Toiseksi eniten tartuntoja todettiin Salossa, jonne on kirjattu 191 koronavirustartuntaa.