Merja Laineesta tuli Paimion ääniharava

0
Tulos yllätti Merja Laineen. Hän ei itse uskonut läpimenoonsa aluevaaleissa.

Paimion-Sauvon terveyskeskuksen entinen johtava lääkäri Merja Laine keräsi aluevaalien suurimman äänisaaliin Paimiosta. Ensikertalaisena politiikkaan lähtenyt Laine sai kaikkiaan 717 ääntä, joista 503 tuli Paimiosta.

– Olen toki yllättynyt tuloksesta. Totta kai toivoin, että kannatusta löytyisi, mutta itse en uskonut läpimenooni, paimiolainen Laine naurahtaa.

– Olen yllättynyt myös siitä, että sain niin paljon ääniä Paimion ulkopuolelta. Niitä tuli peräti 22 kunnasta, ääniä jäi saamatta vain viidestä kunnasta.

67-vuotias Laine arvioi, että hänet tunnetaan melko laajasti pitkäaikaisesta työstään terveyskeskuslääkärinä. Myös lääkärin ammatilla saattoi olla vaikutusta menestykseen näissä vaaleissa.

Kampanjoinnissaan Laine oli mukana keskustan vaalimainonnassa ja jakoi esitteitä sekä julisteita.  Hän käytti myös jonkin verran myös sosiaalista mediaa vaalimainonnassaan.

Puoluepolitiikka ei ole tärkeintä

Keskustan ehdokkaaksi ryhtynyt Laine kertoo, että hän lähti politiikkaan ensimmäistä kertaa elämässään.

– Vieläkään minulla ei ole jäsenkirjaa, mutta olen taustaltani hyvin lähellä keskustaa. Itse asiassa meilläkin on mieheni kanssa oma maatila, vaikka asumme Paimion keskustassa. Omat vanhempani ja monet sukulaisenikin ovat maatalousyrittäjiä.

Laine sanoo toivovansa, ettei puoluepolitiikka kuitenkaan nousisi liian suureen rooliin hyvinvointialueen aluevaltuustossa, vaan yhteistyötä tehtäisiin yli puoluerajojen koko maakunnan hyväksi.

Runsaasti tietoa terveydenhuollon yhteistyöstä

Laine jäi kolme ja puoli vuotta sitten eläkkeelle Paimion-Sauvon terveyskeskuksen johtavan lääkärin virasta. Kaiken kaikkiaan hän työskenteli terveyskeskuksessa 35 vuotta. Eläkkeelle jäämisensä jälkeen Laine on tehnyt tutkimustyötä Turun yliopistossa diabetespotilaiden hoidosta Varsinais-Suomen alueella.

– Työni kautta olin mukana myös sote-uudistuksen valmistelussa ja vastasin potilastietojärjestelmästä Paimiossa parikymmentä vuotta. Olen ollut tuomassa myös sähköisä palveluja Paimioon ja ollut aluetason ohjausryhmissä mukana.

– Nyt ajattelin, että minulla on runsaasti taustatietoa perusterveydenhuollon mutta myös erikoissairaanhoidon yhteistyöstä.  Kun niitä aletaan nyt toteuttamaan käytännössä, halusin olla mukana.