Mika Ingi noussee Liedon johtoon

0
Paimion elinkeinojohtaja, kasvatustieteiden maisteri Mika Ingi on nousemassa Liedon kunnan johtoon. Liedon valtuusto päättää valinnasta 24. päivä.

Paimion elinkeinojohtaja, kasvatustieteiden maisteri Mika Ingi on nousemassa Liedon uudeksi kunnanjohtajaksi. Liedon kunnanhallitus päätti keskiviikkoiltana yksimielisesti esittää Ingin valintaa 24.1. kokoontuvalle valtuustolle. Se tarkoittaa, että kaikki poliittiset ryhmät ovat esityksen takana.

Mika Ingi on toiminut Paimiossa nyt vajaat viisi vuotta, alkuun elinkeinoasiamiehenä ja sittemmin elinkeinojohtajana. Tätä ennen hän toimi lastensuojelupalveluja tuottavan MilaPro Oy:n toimitusjohtajana, ja kuului myös yhtiön perustajiin. Kyseinen yhtiö myytiin toukokuussa 2016 Familar Oy:lle, joka on Mehiläisen lastensuojelupalveluja tuottava tytäryhtiö.

Liedon kunnanhallituksen puheenjohtaja Mari Mikkola kertoo, että Ingi nousi valintaprosessissa selkeäksi ykköseksi.

– Eihän valinta ole koskaan helppo, mutta meillä oli hyvä valintaprosessi, ja valintatyöryhmässä kaikkien puolueiden edustus. Mika nousi kaikkien ykkösehdokkaaksi.

Mikkola sanoo, että haastattelujen ja soveltuvuusarvioinnin perusteella Ingistä syntyi kuva tekijänä, jolla on laaja-alaisia vahvuuksia.

– Elinvoiman ja elinkeinotyön tulee kunnissa tulevaisuudessa painottua, sosiaaliset taidot ja sidosryhmätyössä verkostoituminen kuntakentällä on tärkeää. Mikalla myös henkilöstöjohtamisen taidot osoittautuivat testeissä vahvoiksi.

Ingin puoluekanta ei Mikkolan mukaan ole valintaprosessissa tullut ilmi, eikä ole relevantti.

– Meillä kaikissa valinnoissa lähdetään siitä, että haetaan hyvä tekijä.

Kunnanhallitus ei nimennyt edes varaehdokasta, sillä valitsijoilla on se käsitys, että Ingi on motivoitunut tehtävään ja ottaa sen vastaan.

Liedon johtajaksi oli kaikkiaan 13 hakijaa. Haastatteluissa ja soveltuvuusarvioinnissa käytettiin heistä neljä, eli loppusuoralla olivat nykyinen Liedon vs. kunnanjohtaja Rauno Peltola, Raision talousjohtaja Sanna Häkli ja Riihimäen elinvoimajohtaja Mika Herpiö. Liedon johtajavirkaa hakivat myös Nousiaisten, Oripään ja Marttilan nykyiset kunnanjohtajat.

Liedon aiempi kunnanjohtaja Esko Poikela siirtyy Rauman kaupunginjohtajaksi.