Musikaalia, oopperaa ja operettia!

0
Kirjoittaja on Selkun hallituksen pj, joka kuvassa pohtii puurakentamisen mahdollisuuksia.

Seuramme uusi hallitus on järjestäytynyt. Tarkoittaa siis sitä, että osaltamme kulttuurityön tekeminen jatkuu pienessä kylässämme. Musikaalia, oopperaa ja operettia! ( Lue varastojen siivousta, tavaroiden siirtelyä, vanhan koulun kunnostusta). Kantavalla maalla ollaan, vaikka kuka näistä pandemian käänteistä ja muutoksista tietää. Talvituotantomme sai tuntea Covid-19 vaikutuksia, kun ennen joulua joukossamme tapahtui altistumisia ja viimeiset näytökset jouduttiin peruuttamaan. Saimme kuitenkin yli puolet esityksistä toteutettua, mikä oli vallitsevissa olosuhteissa positiivista. Tuotantoon satsattiin normaaliin tapaan: käsikirjoittajia, lavastajia, puvustajia, keittäjiä, leipureita ja valokurssiakin tarvittiin. Ja tietysti ohjaajat ohjasivat, säveltäjä sävelsi ja näyttelijät näytteli. Näin näytelmämme Pähkinänsärkijä saatiin esityskuntoon. Yleisökin löysi esityksemme ja Sauvossa saatiin kokea jälleen oikeaa teatteritunnelmaa .

Nyt mennään kesää ja kesäteatteria kohden. Löytyykö tekijöitä, jotka ovat valmiita antamaan aikaansa uudelle tuotannolle, haastamaan itsensä ja muut ryhmän jäsenet, tuomaan jotain omaansa yhteiseen tavoitteeseen. Jaettu on toivottavasti ilo ja myös uutta energiaa antava. Tästä se nyt alkaa ja uutta historiaa kirjoitetaan seuralle joka viikko. Nyt on talvituotanto purettu ja sali siivottu uuden tuotannon tarpeita varten. Verhot avattu ja pitenevä päivä tuo lisääntyvästi valoa ja voimaa kohdata uutta.

Vahtisten vanhan koulun kunnostushanke saatiin päätökseen viime syksyn aikana. Loppumaksuhakemus ja raportti on jätetty vuodenvaihteen jälkeen ja lopputulemana oli, että haettu 15 000 euron tuki ylitettiin vajaalla kolmellasadalla eurolla. Tähän ollaan tyytyväisiä ja koko summa meni täysimääräisesti kunnostuskuluihin. Nyt vielä odotetaan Elyltä päätöstä ja toivotaan hyväksyntää loppumaksuhakemukseen. Ihmeellinen matka oli tämäkin (jatkuu..), ja kyllä vanhan 1800-luvun lopulla valmistuneen koulun kunnostus on kiehtovaa kulttuurityötä sekin. Nyt mietitään mitä ja miten seuraavaksi, talosta on maalattu puolet ja myös piharakennus vaatii pikaista huomiota. Toimikoon siis kahvinkeitin, koska iloista (ja toivottavasti kasvavaa) joukkoa tarvitaan edelleen.

Kiitos valtionvarainvaliokunnan joululahjarahan, tulevaisuus näyttää talouden osalta helpommalta. Tämä raha jaetaan kulttuurityön eri muodoissa kaikille alueen asukkaille!

Matti Moilanen