Nyt se on varmaa: Kiviranta, Laine ja Lehikoinen Paimio–Sauvo-akselilta aluevaltuustoon

0
Äänestysprosentit jäivät aluevaaleissa valtakunnallisesti valitettavan mataliksi. Peimarin seudulla sentään runsaat puolet äänioikeutetuista kävivät antamassa äänensä.

Paimio–Sauvo-akselilta aluevaltuustoon tiensä raivasi lopulta kolme ehdokasta: kirkkoherra Jouni Lehikoinen (kd.), Paimion-Sauvon terveyskeskuksen entinen johtava lääkäri Merja Laine (kesk.) Paimiosta ja kansanedustaja Esko Kiviranta (kesk.) Sauvosta. Lehikoinen keräsi lopulta 469, Laine 717 ja Kiviranta 839 ääntä.

Kovin kauas aluevaltuustopaikka ei jäänyt myöskään Paimion Sari Rannikolta (SDP) tai sauvolaislääkäri Jaakko Kivisaarelta (kesk.), joiden äänipotit olivat lopulta 384 (Rannikko) ja 614 (Kivisaari). Molemmat lunastivat äänillään valtuuston varasijan.

Kaarinasta aluevaltuuston pääsivät Niina Alho (SDP, 1 047 ääntä), Sanna Vauranoja (kok., 1 383 ääntä), Sofia Virta (vihr., 1 726 ääntä), Susanna Majasuo (kok. 1 043 ääntä) ja Åsa Gustafsson (RKP, 1 076 ääntä).

Varsinais-Suomen tulevan hyvinvointialueen aluevaltuustossa on kaikkiaan 79 paikkaa. Niistä 30 meni vaaleissa Turkuun ja 6 Saloon sekä Naantaliin. Viisi paikkaa valtuustossa lunastettiin sekä Kaarinasta, Raisiosta että Loimaalta.

Aluevaalien äänestysprosentti jäi lopulta valtakunnallisesti 47,5 prosenttiin ja Varsinais-Suomessakin vain 49,5 prosenttiin. Paikallisesti äänestysprosentit olivat kuitenkin selkeästi sekä valtakunnan että maakunnan lukemia korkeammat: Paimiossa 51,2, Sauvossa 56,1 ja Kaarinassa 53,8.