Paimionjoen tuore latu peittyi verimereen – Teurastamon jätevesi pääsi karkaamaan jäälle

2
Keskiviikkona aamupäivällä veren värjäämä jätevesilammikko peitti sekä Paimionjoen ladut että myös merkittävän osan koko jokiaukeaa teurastamon kohdalla.

Paimionjoella hiihtäneitä oli tiistaina iltapäivällä vastassa yllättävä ja jopa pelottava näky: osa maanantaina tehdyistä laduista peittyi punaisen nesteen alle, joka näytti vereltä. Kymmenien, ellei satojen litrojen suuruinen verilätäkkö peitti ladun kymmenien metrien matkalta joen kohdassa, jonka rannalla sijaitsee HKScanin tätä nykyä omistama Paimion Teurastamo.

HKScanin viestinnästä vahvistettiin keskiviikkona, että veren värjäämä jätevesi tosiaan oli peräisin teurastamon jätevesiviemäristä.

– Paimion yksikön pääviemärin tukkeuma on aiheuttanut esikäsitellyn jäteveden valumisen kiinteistön läheisyyteen. Poikkeama todettiin myöhään tiistai-iltana, minkä jälkeen HKScan käynnisti välittömät asiaan liittyvät selvitykset, kertoo Marja-Leena Dahlskog HKScanin viestinnästä.

Valuman syyksi tunnistettiin kiinteistön pääviemärin tukkeuma. Tämän seurauksena viemärin tarkastuskaivon kautta oli valunut esikäsiteltyä jätevettä kiinteistön ympäristöön ja myös Paimionjoen jäälle.

Tukkeutunut viemäri saatiin auki

Tukkeutunut viemäri avattiin varhain keskiviikkoaamuna ja työtä on jatkettu päivän aikana viemäreiden huuhtelulla. HKScan ilmoitti asiasta välittömästi Paimion kunnan ympäristöviranomaiselle, joka tarkasti tilanteen Paimion tehdaskiinteistössä keskiviikkona aamupäivällä.

– Teemme tiivistä yhteistyötä ympäristöviranomaisten kanssa ja toimimme kaikkien heidän ohjeidensa ja suositustensa mukaisesti. On tärkeää, että asia huomattiin ajoissa ja tilanne on nyt korjattu. Pahoittelemme tapahtunutta. Olemme käynnistäneet selvityksen siitä, mitä muutoksia kiinteistössämme pitää tehdä mahdollisten vastaavien tilanteiden estämiseksi jatkossa, Dahlskog kertoo.

Vuodesta 1979 lähtien Paimiossa toiminut teurastamo myytiin HKScanin omistukseen vuoden 2017 alussa.

2 KOMMENTIT

  1. Teurastamoilla suuri ongelma, mihin saada mahtumaan kaikki se veri, jota eläinraukoista valutetaan lattioille ja keräystiloihin lattiaritilöiden alla… Voin vain kuvitella sitä helvettiä näissä tappolaitoksissa… Puhumattakaan työntekijöistä, jotka eivät arvosta eläviä tuntevia olentoja pätkän vertaa, jopa kiusaten ja pahoinpidellen eri tavoin sadistisesti. Ja mahdollinen kiire ei auta asiaa ollenkaan näissä murhahuoneissa!

Kommenttien lisääminen on estetty.