Paimioon 14 uutta koronatartuntaa – Rokotukset etenevät valtakunnallista vauhtia

0
Peimarissa ollaan koronarokottamisessa edellä valtakunnallisia keskiarvoja.

Paimioon merkittiin maanantaina 14 uutta koronatartuntaa, Sauvoon neljä ja Kaarinaan 78, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Lukuihin on laskettu yhteen kolmen päivän (la–ma) summa.

Maakunnallisessa vertailussa Peimarin luvut ovat varsin matalia, sillä esimerkiksi Lietoon samalla aikavälillä merkittiin 59, Naantaliin 51, Raisioon 69 ja Saloon 148 uutta tartuntaa. Turkuun uusia tartuntoja tuli peräti 963 ja koko maahan 23 325.

Rokotuskattavuudessa paikallisesti edetään jotakuinkin valtakunnallisessa keskiarvossa. Paimiossa toisen annoksen on nyt saanut 74,6 prosenttia väestöstä ja kolmannen annoksen 21,5 prosenttia väestöstä. Sauvossa vastaavat lukemat ovat 77,6 prosenttia ja 24,8 prosenttia. Kaarinassa puolestaan 75,8 ja 33,8 prosenttia. Valtakunnallisesti toisen rokoteannoksen on nyt saanut 74,1 ja kolmannen rokoteannoksen 26,3 prosenttia.