Perjantai toi Paimioon 15 uutta tartuntaa – Koko viikon saldo kipusi 50:een

0
Peimarissa ollaan koronarokottamisessa edellä valtakunnallisia keskiarvoja.

Paimioon kirjattiin perjantaina 15, Sauvoon kaksi ja Kaarinaan 20 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viikko on ollut niin valtakunnallisesti kuin seudullisestikin toistaiseksi varsin vilkas uusien koronatartuntojen osalta. Paimioon on toistaiseksi kuluvalla viikolla kirjattu jo 50 (ma 11, ti 1, ke 20, to 3 ja pe 20), Sauvoon 18 (ma 5, ti 1, ke 9, to 1 ja pe 2) ja Kaarinaan 181 uutta tartuntaa.

Koko maahan merkittiin perjantaina lähes 10 000 uutta tartuntaa, kun laskuri pysähtyi lukemaan 9 921.

Suurin osa tartunnoista tulee Varsinais-Suomessa nyt 20–44-vuotiailta. Nousussa ovat myös pienten 5–9-vuotiaiden lasten tartunnat.

Rokotukset ovat edenneet vuodenvaihteen molemmin puolin vauhdikkaasti eri puolilla maata. Ensimmäisen rokoteannoksen on jo saanut liki 4,4 miljoonaa suomalaista (87,9 prosenttia yli 12-vuotiaista) ja toisenkin lähes 4,2 miljoonaa (83,9 prosenttia yli 12-vuotiaista). Tällä hetkellä rokotuspaikoilla annetaan selvästi eniten kolmansia rokotteita, ja niitäkin on annettu valtakunnallisesti yhteensä jo yli 1,3 miljoonaa (26,5 prosenttia yli 12-vuotiaista).

Peimarissa rokotukset ovat edenneet jopa valtakunnallista keskiarvoa vauhdikkaammin, sillä sekä Paimiossa, Sauvossa että Kaarinassa kaikissa molemmat rokoteannokset on saanut yli 87-prosenttia yli 12-vuotiaista kuntalaisista.